Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mehetek még az orvosira? Újra...

Mehetek még az orvosira? Újra kell majd érettségiznem?

Figyelt kérdés
Szóval nekem a pályaválasztás elég nagy fejtörést okozott, mivel nehéz volt 18 évesen eldöntenem mivel akarok foglalkozni. Végül arra jutottam hogy mindenáron az orvosira akarok menni, de késő volt(január) hogy elkezdjek készülni az emelt szintű biológia és kémia érettségire. Azonban bejutottam a kiválasztott egyetem egészségtudományi karára, ápolónak tanulok jelenleg, de továbbra is orvos akarok lenni. Ha elvégzem az ápolóit, akkor utána újra kellene érettségiznem hogy bejuthassak az orvosira, vagy számít hogy már szereztem egy egészségügyi diplomát azon az egyetemen? (Az etk-ra nem volt követelmény az emelt szintű biológia/kémia érettségi)
2014. okt. 19. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Újra kell érettségizned.
2014. okt. 19. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az orvosi/etk anyaga teljesen más, mint amit érettségire tudni kell, és ez még a legkisebb.

A másik az, hogy ha jövőre bejutsz és nem kezded el a 2. szemesztert az etkn, akkor van még 13 féléved befejezni a 12 féléves orvosit, utána félévenként 1 millió a tandíj.

Amit én tennék, hogy már nem járnék be ETK-ra hanem tanulnék, mint az őrült a két emeltre, mert bizony október 20.-a van és kicsit több, mint fél éved van felkészülni.

Egyébként én is hasonló cipőben járok, csak én nem iratkoztam be egyetemre, a fent említett dolog miatt.

Azért az 1 milliós tandíj miatt én nem végezném el az ápolóit, mert semmi kreditértéke nincs az orvosin egyrészt, másrészt meg 5 milliós tandíj borítékolható lesz, a állami féléveid korlátozottsága miatt.

2014. okt. 19. 12:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Illetve ha a második félévet is teljesíted ETK-n és csak utána döntesz úgy, hogy abbahagyod, akkor egy félév árát ki kell fizetned.
2014. okt. 19. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:
de le is dolgozhatod a 3*osát
2014. okt. 19. 14:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem kell minden tantárgyból újra érettségizned -

Elég csak kémiából meg bioszból emeltezni

2014. okt. 19. 17:03
 6/11 anonim ***** válasza:
12:54, ki mondta neked ezt a kifizetős baromságot? ez úgy baromság ,ahogy van,nem kell visszafizetni semmit.-
2014. okt. 20. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
olvasd el a hallgató szerződést...
2014. okt. 20. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
igne,abban az áll,hogyha külföldre mész akkor vissza kell fizetned a tandíjat,de ha az egyik szakról kiiratkozol és egy másikra be ,ugyanazon az egyetemen,akkor roha-dtul nem kell visszafizetni semmit.
2014. okt. 20. 14:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Csak logikusan gondolj már bele abba,hogy minek kellene visszafizetni a második félévet ,ha 1 évet járt oda? akkor miért nem az egészet? ekkora baromságot,rég hallottam. AZ orvostanhallgatók azok mind ilyen nyomoroncok itt a gyk-n
2014. okt. 20. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:
vagy hogy minek kellene 1 félévet visszafizetni,ha még van csomó államilag támogatott féléve? inkább te olvasd el a hallgatói szerződést te sza-r-életű
2014. okt. 20. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!