Milyen tárgyakból kell érettségiznem az orvosira? Ha 3-asra sikerül egy érettségi, attól még felvehetnek? Milyen átlag kell?
Az orvosihoz papíron csak két dolog kell:
-kötelező biosz érettségi
-fizika, vagy kémia
De egyikből emelt szinten kell érettségizni!
a 2010 es felvételi tájékoztató ezt írja....(megvettem, mert én is fősulira szeretnék menni)
Most az is nyilvánvaló ugye, hogy a pontjaidnak is elégnek kell hogy legyenek hogy felvegyenek.
Igen, szerintem ha 3 asod lesz pl. magyarból az a kutyát nem fogja izgatni az orvosin....
De jól kell tanulnod, mert ha nem tartod az évfolyamátlagot akkor kiraknak költségtérítésesre, ami 950000 ft/félév!
és az orvosi 12 féléves....
ezt is a könyv írja, szerintem vedd meg, sok jó dolog van benne, és az a 2000 ft nem nagy lóvé....
Ahogy az előző írta: biosz és fizika/kémia érettségi kell.
Egyik kötelezően emeltszintű.
Ha duplázással mész, akkor mindkét tárgynak kb 90% köré/fölé kell sikerülni, mert elég magasak a ponthatárok. Ha nem duplázással mész, akkor meg mindent elég jóra kell megírni:D
Ha a bioszod vagy a fizikád/kémiád sikerül hármasra, akkor nem vesznek fel, az szinte biztos. Ha olyan tárgyad, ami nem felvételi tárgy, attól persze felvehetnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!