Felvételi pontszámok maximálásának eltörlése?
Mielőtt hozzá szóltok, olvassátok el:
Ez az ember szimplán hülye, vagy ráadásul még kretén is ?
Egyáltalán hogyan lehet valaki ilyen pozícióban, ha ennyire retardált ötletei vannak?
"a megszerzett pontok értéke bármilyen magasságot elérhessen kiemelkedő teljesítmény esetén"
Nos akkor aki tovább akar tanulni, az tegyen 4-5 emelt szintű vizsgát, legyen 8 nyelvvizsgája, amiből min. 4 felsőfokú, nyerjen versenyeket, tanulja magát halálra fiatal korában?
Normális ez az ember? A fiatalakat ekkora stresszhelyzetbe hozni? Minek kell mindenáron zsenit faragni mindenkiből? Ha valaki tovább akar tanulni, az nem csináljon semmit, csak tanuljon? Ne járjon el szórakozni, ne legyenek barátai, ne csináljon semmit, hanem a könyv felett görnyedjen?
Aztán majd sírnának a szociológusok, hogy nagy az öngyilkossági arány, mert a fiatalok egyszerűen kiégnek felnőttkorukra?
Nézzünk egy diákot, akinek minden álma, hogy bejusson egy elit helyre. (pl. Corvinus) Fiatal korát végig tanulta, nem csinált semmit, csak tanult. Van 5 nyelvvizsgája (amiből 3 felsőfokú), van 4 emelt szintű érettségije (85-90% felett), nyert 1 OKTV-t, össze szedett sok-sok pontot, majd eljön a pontkihirdetés napja. Az ifjú lelkes tanulónk, aki joggal gondolja hogy megtett mindent a sikeres felvételi érdekében, mert van 784 pontja. Várja az este nyolc órát, hogy végre megtudja a ponthatárokat. Egyre sűrűbben nézi az óráját, míg végül egyszer csak 20 órát üt az óra. Elkezdi vadul frissíteni a felvi.hu oldalát, ami túlterhelés miatt nem elérhető. 30 perc kínlódás után, végre meg lehet nézni a pontokat, de az oldal nagyon lassú. Ifjú, lelkes diákunknak pont most töltődik a Corvinus pontjai. Jogosan gondolja, hogy 785 ponttal felveszik. Meglátja a ponthatárokat, és elájul, mert az idei pont 796 volt...
Gondolom nem kell tovább mesélnem, hogy mekkora hatalmas stresszen mennének keresztül a fiatal tanulók, ha ennek a kreténnek igazat adnának, aki képtelen belegondolni az egészségügyi helyzetekbe...
Azt a gyökeret én legszívesebben elküldeném egy emelt matek érettségire, hogy ha szerinte olyan könnyű, akkor írja már meg 98%-ra. Jahh nem bocsánat, emelt magyar érettségire...
17:38:
Ha nem lenne maximalizálva, akkor csak az olyan zsenik jutnának be az elit helyekre, akik fejben számolják a cosinust...
Most neked is van esélyed bekerülni akárhova, bár nem könnyű, de megvan az esélyed.
Viszont ha ez a rendelkezés megvalósulna, akkor az tény, hogy jóval többet tanulnának a gyerekek. Egy szint után a tanulás már ink. hátrány...
Első vagyok. Azért is hülyeség, mert egyszerűen fogalmad sem lenne, h mi a cél. Vajon egy emelt elég, Vagy kettő? Vagy kell három? Esetleg 2 nyelvvizsga? Vagy még több? Így van mihez mérni a dolgokat.
Még mindig hülyeségnek tartom:D Nem győztetek meg:)
A kérdésfeltevő egyik kommentjére válaszolva pedig:
Akkor inkább úgy mondom, h nem kéne ennyi gagyi suli. 200 ponttal felvesznek, a diploma meg egy guriga WC papírt sem ér. Nem azt mondtam, h mindenhol legyen 450 a ponthatár:)
Csak az a baj, h akkor rengeteg munkahely szűnne meg...szóval ezt sem lehet megcsinálni.
Nem értem mi a baj. Aki okosabb, az menjen elitszakra. Ha nem olyan jók a képességeid, nem járhatsz a legjobb helyre. Így igazságos, és ebben semmi kivetnivalót nem látok.
Esélyed? Az van, de talán belátod, hogy kisebb tehetséggel nem érdemes nagy dolgokba fogni, mert úgy sem leszel benne sikeres.
Mi köze van mondjuk egy BCE közgáznak 6 nyelvvizsgához, esetleg 4 emelt tantárgyhoz?
Középsulis tanulmányaid során, egyedül a matekot tudod hasznosítani a közgázom. Mást nem...
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy valójában megcsinálnák ezt a rendelkezést, akkor csak a fiatalok élete menne tönkre. Mivel aki be akarna jutni, az tanulná ezerrel a sok sz*rt, amire később semmi szüksége sem lesz.
Kérdem én minek 6 nyelvtudás?
Baromi jó, hogy eltudok csevegni néhány emberrel, de aki külföldön akarja megállni a helyét, az ink. felsőfokút szerez, és szaknyelvvizsgát mellé + külföldön éri meg egyetemre menni. (néhány szakot leszámítva)
Azért valljuk be, nagyon kevés olyan diák van ma Magyarországon, aki képes lenne arra, hogy
3-4 nyelvvizsgát megszerezzen, és 3 emelt érettségit tegyen. Szerintem felesleges ez a műfelháborodás. Van olyan osztályátrsam, aki most sem csinál mást, csak tanul. Pedig 480 pontos rendszer van. Amúgy apukám 18 éves korában kezdett kopaszodni, és köze nem volt az egyetemhez. És igen, felesleges ennyi diplomás, miközben a kétkezi szakmákban hiány van. Szóval én egyetértenék valamiféle szigorítással, és főleg a pluszpontokon változtatnék. Ne érjen már több pontot az, hogy gyereked van, mint egy középfokú nyelvvizsga. És igenis, az egyetemre tanulni kell. Mondom ezt én, aki idén fog érettségizni, és a Corvinus 450 pontos szakaira akar bekerülni. Én egyetértek. Most szedd le a fejem.
Én viszont teljesen egyetértek.
Nézzünk két iskolát. Ugyanis a tudás nem főként diákfüggő, hanem iskola- és tanárfüggő. Ugyanis az átlag gyerek azt tanulja meg, amit meg kell tanulnia. Ha egy iskolában, egy tételezzük fel rendkívül jó képességű gyerek, nincs arra rákényszerítve hogy versenyezzen, hogy nyelvet tanuljon, hogy nyelvvizsgázzon és emeltszinten érettségizzen akkor nem is fog. Jó lesz az érettségije de ennyi. Lesz egy középfokúja 95%körüli érettségijei de pluszpontja alig. És működnek a ,,zseniképzők,, amelyek abból élnek, hogy a gyerekeket különböző versenyekre hordják és a gyerek kényszerítve van, hogy mindent megtanuljon, akkor az ilyen gyerekkel szemben az átlagnak milyen esélye van??
Két jegy különbségét váltsa ki egy nyelvvizsga? ugyanmár.. Mert körülbelül erről van szó. Van két felsőfokúm, akkor lehet 3as a magyaron vagy a törim.. Így a többi átlag de jó képességű gyereknek is van esélye valamire vinni.
Az igaz hogy ez a 80 pontos dolog hibádzik kicsit, módosításra szorul, de azért ez túlzás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!