Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi pontszámok maximálás...

Felvételi pontszámok maximálásának eltörlése?

Figyelt kérdés

Mielőtt hozzá szóltok, olvassátok el:

[link]

Ez az ember szimplán hülye, vagy ráadásul még kretén is ?

Egyáltalán hogyan lehet valaki ilyen pozícióban, ha ennyire retardált ötletei vannak?

"a megszerzett pontok értéke bármilyen magasságot elérhessen kiemelkedő teljesítmény esetén"

Nos akkor aki tovább akar tanulni, az tegyen 4-5 emelt szintű vizsgát, legyen 8 nyelvvizsgája, amiből min. 4 felsőfokú, nyerjen versenyeket, tanulja magát halálra fiatal korában?

Normális ez az ember? A fiatalakat ekkora stresszhelyzetbe hozni? Minek kell mindenáron zsenit faragni mindenkiből? Ha valaki tovább akar tanulni, az nem csináljon semmit, csak tanuljon? Ne járjon el szórakozni, ne legyenek barátai, ne csináljon semmit, hanem a könyv felett görnyedjen?

Aztán majd sírnának a szociológusok, hogy nagy az öngyilkossági arány, mert a fiatalok egyszerűen kiégnek felnőttkorukra?

Nézzünk egy diákot, akinek minden álma, hogy bejusson egy elit helyre. (pl. Corvinus) Fiatal korát végig tanulta, nem csinált semmit, csak tanult. Van 5 nyelvvizsgája (amiből 3 felsőfokú), van 4 emelt szintű érettségije (85-90% felett), nyert 1 OKTV-t, össze szedett sok-sok pontot, majd eljön a pontkihirdetés napja. Az ifjú lelkes tanulónk, aki joggal gondolja hogy megtett mindent a sikeres felvételi érdekében, mert van 784 pontja. Várja az este nyolc órát, hogy végre megtudja a ponthatárokat. Egyre sűrűbben nézi az óráját, míg végül egyszer csak 20 órát üt az óra. Elkezdi vadul frissíteni a felvi.hu oldalát, ami túlterhelés miatt nem elérhető. 30 perc kínlódás után, végre meg lehet nézni a pontokat, de az oldal nagyon lassú. Ifjú, lelkes diákunknak pont most töltődik a Corvinus pontjai. Jogosan gondolja, hogy 785 ponttal felveszik. Meglátja a ponthatárokat, és elájul, mert az idei pont 796 volt...

Gondolom nem kell tovább mesélnem, hogy mekkora hatalmas stresszen mennének keresztül a fiatal tanulók, ha ennek a kreténnek igazat adnának, aki képtelen belegondolni az egészségügyi helyzetekbe...

Azt a gyökeret én legszívesebben elküldeném egy emelt matek érettségire, hogy ha szerinte olyan könnyű, akkor írja már meg 98%-ra. Jahh nem bocsánat, emelt magyar érettségire...

2010. jan. 22. 17:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%

Ez tényleg egy idiótaság. Főleg h a jó teljesítmény pénz kérdése is. H a fenébe csinálna vki 5 nyelvvizsgát különtanár nélkül? Ha nem bírja fizetni, akkor dögöljön meg?

Szerintem nem rossz a 480 pontos rendszer. Viszont kötelezővé tenném az emeltszintű érettségit (csak egyet!) és növelném a minimális ponthatárt. 200 pont az szánalmas. Szerintem 200 ponttal marhára nem kellene továbbtanulni. Úgy is sok a diplomás munkanélküli. Az menjen egyetemre, akinek van esze hozzá...

2010. jan. 22. 17:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

sztem kicsit félreértelmezed a dolgot...valóban szigorítást akarnak,de azért senki nem beszél 5 nyelvviszgáról,és 4 emeltszintűről..

Valóban tragikus a mai oktatás,mind közép,mind felső szinten.Nem kell mindenkinek diploma.Lehet tisztességes szakmákat is tanulni.Muszáj egy kicsit magasabb lécet állítani.

2010. jan. 22. 17:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
*nyelvvizsgája
2010. jan. 22. 17:23
 4/17 A kérdező kommentje:

Az embere pont azt mondta, hogy ne legyen maximalizálva a plussz pont. Vagyis simán elképzelhető lenne, hogy ennyi nyelvvizsgának, meg emelt érettséginek kéne lennie, hogy felvegyék.

Amit írtam az picit szélsőséges eset, de talán elképzelhető...

Azért azt ne felejtsük el, hogy fiatal korában él az ember igazán. Vagyis akkor éli a legjobb időszakát az ember. Erre egy ilyen hülye intézkedéssel elcsesznének mindent? Ráadásul a túl sok stressz hatalmas nagy EÜ problémákat okozna...

Épp volt a fodrászomnál, aki mondta, hogy 19 évesen elkezdtem kopaszodni. Az ő idejében még csak a végzős egyetemistáknál volt ez megfigyelhető, manapság viszont annyira szigorúak a követelmények, hogy a stressz miatt sokkal előbb megjelenik a hajhullás...

2010. jan. 22. 17:31
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Egyetértek veled, ez egy nagy marhaság... csak annyiban támogatnám, hogy több plusz teljesítményt pontozzanak: pl emeltszintű német/angol +40 pont...de ha van mondjuk egy középfokú nyelvvizsgád, ami 35-öt ér, nem adják meg hozzá azt is, pedig mindkettőért megszenvedtél.

Ez a hapsi tényleg komolyan gondolta, hogy majd az is, aki (előre is bocsánat, nem diszkrimináció) egy szegényes szakképzőbe jár, emelt szinten fog érettségizni a főbb tárgyakból? Hm... ahhoz teljesen egyenlő tudással, motivációval kellene rendelkeznie minden diáknak. Ez pedig nincs meg... Nyilván, a tanulás fontos ezt senki nem vonja kétségbe, de ez a cikk csak az optimális helyzetre van felkészülve. Arra nem gondol, hogy aki nem bírja vagy nem is akarja elviselni érettségi előtt/alatt ezt a megterhelést, az ki fog potyogni a "versenyből".

2010. jan. 22. 17:33
 6/17 A kérdező kommentje:

Még valami. Én nem gondolom, hogy olyan egyszerű lenne bekerülni egy NORMÁLIS helyre. A normális helyen a Corvinust, az ELTET-t, meg néhány szakot gondolok.

Egy Corvinus GTK ponthatárokat azért ajánlom, hogy nézzétek át. Minimum ponthatár, 450 pont, egyes szaknál volt 469, illetve 475. Ide bejutni egyáltalán nem egyszerű. Komoly 1-2 pontok az érettségin eltudják dönteni, hogy kit vesznek fel, és kit nem...

2010. jan. 22. 17:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
ennyi zseni úgysincs az országban.Egységesen nem mondhatják meg,h.márpedig x db nyelvvizsga,y db emelt szintű stb.. fog kelleni.Azt úgyis mindig az adott időszakban felvételiző diákok teljesítménye határozza meg.+sok szak és iskola közt oszlanak majd el a jelentkezők..Mindenkinek meglesz a helye.Nem kell azért ettől annyira tartani.
2010. jan. 22. 17:36
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Az a baj, hogy rengeteg olyan diák van a felsőoktatásban, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne ott. Kipuskáznak négy-öt év alatt mindent, kapnak egy diplomát, majd sír a szájuk, h nem veszik fel őket sehova, nincs munkájuk. Itt van a probléma.

+ mi az, hogy a fogyatékkal élők, vagy a gyermekét e. nevelő előnyben, több pontban részesül? Ez akkora hülyeség. Szülök egy gyereket, lefűrészelem a lábam és bekerülök egy elitebb helyre. Nem számít, hogy nem tudom megcsinálni, meg h mástól vettem el a lehetőséget, de megpróbáltam. Úgy gondolom, hogy aki okos és tud, de van valamilyen hátránya, akkor sincs erre szüksége. (Van egy közeli barátom, aki pár éve tolókocsiba kényszerült egy baleset miatt, és ő nem jelölte be a 'fogyatékosságát', pont ezen okok miatt, inkább nyelvvizsgát csinált, hogy több pontja legyen.) Persze nem akarok ellenük beszélni, és soha nem is szeretnék ilyen helyzetbe kerülni, csak akkor is lenne ezen mit átgondolni.

Amit most akarnak, az nem olyan durva, mint ahogy a kérdést feltevő beállít.

2010. jan. 22. 17:38
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont nem erről van szó, ellenkezőleg.

Nem a követelt, hanem a szerezhető pontszám a lényeg.

"maximált pontszám helyett akármennyi plusz pontot szerezhet"

"a megszerzett pontok értéke bármilyen magasságot elérhessen kiemelkedő teljesítmény esetén "

2010. jan. 22. 17:38
 10/17 anonim ***** válasza:
53%
ha ezt a rendszert be is vezetnék,kb.fél évig lenne érvényben..Mo.n ez így szokás-
2010. jan. 22. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!