Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A nem ELTE-sek miért próbálják...

A nem ELTE-sek miért próbálják bizonygatni, hogy az ELTE csak a hírnevéből él?

Figyelt kérdés

Mivel szinte mindenem maxra sikeredett, bárhova felvettek volna, de én mégis az ELTE-t választottam, mert ez volt a vágyam sok-sok éve. Ráadásul 200 km-re lakom Pesttől. Nem bántam meg, mert fantasztikus suli, magas színvonal, magas követelmények és piszkosul elismert emberek tanítanak (akik közül sokan tv-ben szerepelnek vagy tankönyveket írnak).

Valamiért mégis néhányan azt próbálják bizonygatni, hogy az ELTE csak a hírnevével emelkedik ki. Nem állítom, hogy az oktatása egyedülálló, mert biztos máshol is (Pécsett, Szegeden, Debrecenben) vannak még magas színvonalú sulik és remek tanárok, de azért az ELTE mégiscsak az ELTE és a színvonal cseppet sem romlott, maximum más sulik fejlődtek.

2010. jan. 17. 16:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Az az igazság, hogy nekem is ugyanez a meglátásom. Én is az ELTE-re járok, nagyon jó a társaság (pedig én kifejezetten antiszociális tudok lenni), a felsőbbévesek folyamatosan segítenek nekünk. A tanárok többsége a szakmájában kiemelkedő, folyamatosan publikálnak; emellett legtöbbjük rendkívül jóindulatú. Az oktatás színvonala magas, egyszerűen jó bejárni az órákra.

Mikor jelentkeztem, utolsó helyre írtam az ELTE-t, mert én is elég sok rosszat hallottam róla, teljes letargiában voltam, hogy ide vettek fel, ma már örülök ennek. :)

Mikor jelentkeztem, több nyílt napra is ellátogattam. Meglepetésemre a Pázmányon mindenfajta kertelés nélkül szidták az ELTE-t, úgy, hogy sokszor nem is értettük, hogy hogy jött a témához. Többet hallottam, hogy ilyen meg olyan rossz az ELTE, mint azt, hogy miért jobb a Pázmány... Ők valami presztízskérdést csinálnak az egészből, egyik barátnőm is odajár idéntől, és ezerrel szapulja az ELTE-t, holott soha nem tanult ott.

Na mindegy, én nem gondolom azt, hogy az ELTE olyan hú de nagy szám lenne, eszembe nem jutna emiatt dicsekedni, mert nem érzem ezt olyan nagy számnak, valószínűleg olyan jó, mint a többi nagyobb egyetem. De azt sem érzem, hogy igaz lenne az a sok szapulás, ami az intézményt éri.

2010. jan. 17. 18:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Elte pahh...

Ha ennyire jó vagy hogy mindenhova felvesznek akkor miért nem mentél egyenesen a Bécsi egyetemre..

2010. jan. 18. 01:45
 13/14 A kérdező kommentje:

Utolsó! Talán mert ezt engedhettük meg magunknak.

Utolsó előtti! Teljesen igazad van. Mondom, én csak azt nem értem, hogy a többi egyetemen tanulók miért tűzték ki életcélul, hogy szapulják az ELTE-t. Nem talán féltékenységből?

Harmadik megjegyzésem: igaz, hogy az ELTE-n reálra (matek, fizika, kémia) BÁRKIT felvesznek, DE aki ott bent tud maradni, annak kezet csókolok... (És ez az ELTE-nek általános jellemzője: bekerülni nem nagy kunszt, de bennmaradni... hmm)

2010. jan. 18. 10:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Van ami jó az ELTÉN, és van ami nem:)

[link]

2010. jan. 18. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!