A nem ELTE-sek miért próbálják bizonygatni, hogy az ELTE
csak a hírnevéből él?
Figyelt kérdés
Mivel szinte mindenem maxra sikeredett, bárhova felvettek volna, de én mégis az ELTE-t választottam, mert ez volt a vágyam sok-sok éve. Ráadásul 200 km-re lakom Pesttől. Nem bántam meg, mert fantasztikus suli, magas színvonal, magas követelmények és piszkosul elismert emberek tanítanak (akik közül sokan tv-ben szerepelnek vagy tankönyveket írnak).
Valamiért mégis néhányan azt próbálják bizonygatni, hogy az ELTE csak a hírnevével emelkedik ki. Nem állítom, hogy az oktatása egyedülálló, mert biztos máshol is (Pécsett, Szegeden, Debrecenben) vannak még magas színvonalú sulik és remek tanárok, de azért az ELTE mégiscsak az ELTE és a színvonal cseppet sem romlott, maximum más sulik fejlődtek.
Én meg pl. a BCE-re hallom hogy nagy a neve csak mert Corvinus, aztán nem egy ember kezd el 2. egyetemet mellette, mert annyira nem szereti a Corvinust... Kinek a pap, kinek a pap lánya.
2010. jan. 17. 16:37
2/14 anonim válasza:
biozonoys szakok tényleg nem olyan jók az ELTE-n,de sztem akkor is jól mutat,ha a diplomádban az áll,ott végeztél
2010. jan. 17. 16:40
3/14 anonim válasza:
*bizonyos
2010. jan. 17. 16:40
4/14 anonim válasza:
Fordítva is feltehetnénk a kérdést: Az ELTE-sek miért próbálják bizonygatni, hogy csak az ő iskolájuk ér valamit, a többi gyenge? Szerintem a nagy magyar egyetemek közt nincs sok különbség, legfeljebb bizonyos szakok az egyiken jobbak, máshol rosszabbak. Aki tudja, h milyen szakot választ, annak célszerű utánajárni, hogy hol van a legszínvonalasabb képzés.
2010. jan. 17. 16:50
5/14 anonim válasza:
Bizonyos szakok erősek ott, de vannak olyan szakok is, amiben gyenge az ELTE. Szerintem ugyanolyan mint bármelyik másik normálisabb egyetem. Jó az ELTE, de nem az az egyetlen jó suli az országban.
2010. jan. 17. 16:51
6/14 A kérdező kommentje:
Én sem állítottam DE az, hogy az ELTE hírneve a legnagyobb, vitathatatlan, mint ahogy az is, hogy az oktatása színvonala is nagyon erős (még egyszer megjegyezném, hogy vannak még más erős sulik is)
2010. jan. 17. 17:03
7/14 anonim válasza:
Igen az elte hírneve magasabb. Azonban a felvi rangsort nézve már nem úgy tűnik, hogy jobb is lenne.
2010. jan. 17. 17:07
8/14 anonim válasza:
az egész felsőoktatást elbarmolták a bolognaival. mindegy hogy ELTE vagy nem, mindenütt vannak hülyék és kiválóak.
2010. jan. 17. 17:31
9/14 anonim válasza:
Mert hiába magas az oktatás színvonala, meg jók a tanárok. 200 ponttal vesznek fel embereket, bocs de azok buták mint a tök, hiába tanítod őket akármire. Épp ezért csak a reálra mondják, hogy sűllyed. Mi tavaly érettségiztünk a humánosok majd összetörték a kezüket lábukat, hogy eltések lehessenek, a reálosok között szégyen volt. Az ment eltére, aki lecsúszott az orvosiról vagy bme-ről.
2010. jan. 17. 18:00
10/14 anonim válasza:
18:00 vagyok
Amúgy nem szoktam leszólni az eltét direktbe, csak aki matematikus akar lenni, annak inkább szólok, hogy a bme-t is nézze meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!