Mi az igazság: az ELTE ÁJK tényleg költségtérítésessé válik?
Komolyan, már képtelen vagyok átlátni a helyzetet. Minden egyes nap tovább bonyolítják a dolgot. Mondták nekem azt, hogy a kormány tervei szerint ÖSSZESEN 70 államilag finanszírozott hely lesz az ország ÖSSZES jogi egyetemén. Tehát nemhogy minden egyetemre jut külön-külön 70 hely, hanem éppenhogy az összes jogi karra együttvéve jut 70 férőhely. Ez különösen érdekes lesz az ELTE ÁJK-n, ahol a jelenlegi évfolyamon is 450 emberke van.
Azt is hallottam, hogy az ELTE ÁJK a következő évektől teljesen költségtérítésessé válik, azaz megszűnik az államilag finanszírozott képzés, és bár nem egyenlő mértékben, de valamilyen összeget mindenkinek fizetni kell. Kérem, hogy aki tisztán látja ezeket a dolgokat, az öntsön itt is tiszta vizet a pohárba, mert fontos lenne tudnom ezt az információt. Neten hiába keresgélek, mindenki mást mond. Kérem, hogy aki tud, segítsen nekem ebben. Előre is hálás köszönetem érte!
Nem tudja senki.
Az egész felsőoktatás évek óta egy nagy káosz.
Már nagyon unom, hogy évente változtatnak valamin.
Hozzanak törvényt végre, és az maradjon is úgy, mert ez a fizetős, nem fizetős, mennyit fizessek, meddig lehet halasztani stb... ez idegtépő!
Azóta ennyit változott a helyzet:
100 állami ösztöndíjas helyet hirdetnek meg, amin az ELTE-ÁJK és PPKE-JÁK kara osztoznak meg 50-50 arányban.
465 pontot kell elérnie a leendő hallgatónak ahhoz hogy állami ösztöndíjas képzésre kerüljön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!