Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pótfelvételi! Mi az igazság?

Pótfelvételi! Mi az igazság?

Figyelt kérdés
A harmadik helyen megjelölt költségtérítéses képzésre vettek fel csak, az lenne a kérdésem, hogy ezesetben jelentkezhetek-e pótfelvételivel ugyanarra az egyetemre, csak másik szakra? Eddig nem is gondoltam arra, hogy ez akadály lehet, már jelentkeztem is.
2011. aug. 6. 20:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha valahova felvettek az általános felvételi eljárás alatt, akkor nem pótfelvételizhetsz.
2011. aug. 6. 20:40
 2/11 A kérdező kommentje:
de miért? ebbe mi a logika? annyi hogy nem arra fizetek, hanem másikra. Mert ha államira vettek volna fel aztmondom oké, kell lennie valami kiskapunak
2011. aug. 6. 20:52
 3/11 anonim ***** válasza:
ilyenkor nem lehet pótfelvételizni! tavaly egy ismerősöm járt ugyanígy
2011. aug. 6. 21:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kiskapu, így nem pótfelvételizhetsz. A pótfelvételi nem arra van, hogy ha te meggondoltad magad, gyorsan változtass, hanem arra, ha valakit nem vettek fel, annak egy újabb esély.
2011. aug. 6. 21:09
 5/11 anonim ***** válasza:
És az sem volt gyanús, hogy rögtön az első pontban be kellett jelölni, hogy a) jelentkeztél, de nem vettek fel b)nem is jelentkeztél?
2011. aug. 6. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"de miért? ebbe mi a logika?"

- Ebben az a logika, hogy felvételiztél, bejutottál egy helyre, és talán valaki más meg nem emiatt.

És az is logikus lehet, hogy ha általános eljárásban megelégedtél egy költségtérítéses szakkal, akkor minek kellene még egyszer meghírdetni neked bármit.

Nem ők tehetnek arról, hogy Te nem tudtál időben dönteni.

2011. aug. 6. 21:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Pont azért van ez a korlátozás, mert ha nem lenne, akkor a pótfelvételire úgy tekintene mindenki, mint még egy választási lehetőségre.

A rendes felvételiben egy ember elvetted a helyet. OK, lehet, hogy így sem iratkozol be, és az a hely már akkor sem lesz másé, de legalább úgymond "megbüntetnek" azzal, hogy máshova idén már nem mehetsz.

Egyébként a neve is az, hogy "pót", vagyis nyilván azoknak van, akiknek még nincs sehova felvételük a 2011. szeptemberi képzésekre. Még ez is egy nagy gesztus, de nem is azért csinálják, hogy a jelentkezőknek jó legyen, hanem hogy fel legyen töltve a legtöbb költségtérítéses hely is.

2011. aug. 6. 22:36
 8/11 anonim ***** válasza:
És amúgy igen, azt sem vágom, hogy ha egyáltalán nem is akartál ide menni, akkor minek jelölted meg? Én nem jelöltem meg olyan helyet 1 éve, ahova egyáltalán nem akarok menni. Bocs, ha kicsit kioktató a stílusom, de a legtöbb ilyen felvételis kérdést nem tudom megérteni.
2011. aug. 6. 22:39
 9/11 anonim válasza:

kezdd el kijárni az egyetemet ezen a szakon, de csak a másik szak tárgyait vedd fel! ha összejön 60 kredit a másik szakról, átjelentkezhetsz rá.

21/n

2011. aug. 7. 03:15
 10/11 A kérdező kommentje:
és azt hogy? Mert a kötelező kredites órákat csak arról a szakról lehet felvenni amin vagyok, magyarul csak amire felvettek annak a kötelezőit tudom felvenni, nem? Holnap felhívom az egyetemet.
2011. aug. 7. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!