Miből állhat a BKF-mozgóképkultúra és médiaismeret alkalmassági vizsgája?
Felvi.hu-n az érettségi követelménykehez nem az van írva hogy 2 tantárgyat kell választani, stb.. Hanem hogy alkalmassági vizsga van, és gyakorlati vizsga.
Ez mit takarhat?
2010-ben indul ez a szak
soha korábban nem volt ilyen Magyaro-n
tehát csak a szak vezetője tudja megmondani miről is van szó
keresd fel akár személyesen
honlapon minden adat, elérhetőség fent van
előző vagyok,ezt találtam:
köszönöm a segítséget. :)
Igaz, hogy én mozgóképkultúra és médiaismeretből érettségiztem 2 éve,(4-esre) de ott helyben ilyenekhez nem tudnék hozzákezdeni,mivel mi soha nem csináltunk ilyen fotózásokat,videózásokat a középsulisórákon a tanárral. :S A média érettségire se ilyenekből kellett készülnöm.
És azt hiszem nem rendelkezek szuper fényképezővel,kamerával sem,ami oda megfelelne. :S Csak egy átlag fényképezője van a családnak.
Én egy évig tanultam médiaismeretet általánosban (gondolhatod mennyire emlékszek rá), de attól én még megpróbálom fejleszteni magamat májusig,veszek majd könyveket,és kamerázni is elkezdek.Szerintem mindenképpen próbáld meg,veszteni valód nincs,főleg ha van érettségid médiaismeretből.Különben pedig,ha annyira durva lenne ez az egész,elvárnák hogy minimum legyen egy 5-ös közép érettségid médiaismeretből...szóval itt tényleg minden a tehetségtől függ!Amúgy nemtom voltál e nyílt napon most hétfőn, de ott is csak annyit mondtak,hogy annak előnye van aki tanult médiaismeretet,de nem garantál semmit.
Szóval próbáld meg,lehet csoporttársak leszünk a végén! ;)
sajna nem voltam nyílt napon.
Hát nagyon tetszene a szak. Lehet fel kellene keresnem a tanáromat hogy segítsen mire kell figyelni,mit hogy kell csinálni,beállítani videózásnál,fényképezésnél..nem tudom.
Másrészt nem tudom mennyi lehet a ponthatár? mert ha nagyon sok akkor nem sok esélyem van,mert nekem nem túl jó az érettségim (mind 3-as), csak a média emelkedik ki. És ha sok a pont akkor hiába vesztegetem az időm májusig különtanárral hogy segítsen. remélem érthető.
Most keresgéltem 2 éveseket is,ami médiához kapcsolódik,aztán egyszer kitudja.(pl:sajtótechnikus,televízió műsorgyártó)
(Másrészt félek pesttől. Vidéki vagyok.)
A ponthatárral ne kínozd magad,ugyanis minimálisan 200 pontot kell elérned,hogy felvételizhess.Itt tényleg a tehetség számít.
Különben én is az irodalomtanárom segítségét fogom kérni,mert ő ilyen szakon végzett, és én is vidéki vagyok,megnyugtatlak könnyű eljutni a BKF-ig. (Örsvezér tere, piros metro vége) Bár mennyire messze laksz pesttől?
jajj.. én nem vágom hogy Örs Vezér tere, stb.:D :S
Hát kb. 120-130 km-re lakom.
Mondjuk nekem húzos volna felkészülnöm az alkalmasságira,mert különtanárhoz kellene járnom párszor,avval egyeztetni folyton kinek milyen időpont a jó,(mert másik városban lakik,átjárnom is nekem kellene). Közben nekem most lesz OKJ-s szakvizsgám, szakdolgozat írás (!), mellett suliba is be kell járnom, a céghez is aki segít a szakdolgozat összeállításában, meg könyvtár, stb.. és még a hozzá kapcsolatosak dolgok.
De majd kiderül, van még pár napom,hogy beadjam. Neked sok sikert, ha így elhatároztad már magad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!