Hova kell mennem tanulni hogyha jegyző akarok lenni?

Figyelt kérdés
Milyen suli? és mik a főbb tárgyak? pl matek.. ? Érdeklődés szintjén.
2010. jan. 15. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egyetemen jogi karra. Matek nem lesz.
2010. jan. 15. 23:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Így van, jogi kar, elég sok helyen van.
2010. jan. 15. 23:08
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Gratulálok az előzőnek. xD

Ha nem tudod miért nem nézel utána? Miért mondasz hülyeségeket?

Jogira mehetne, minden lenne belőle csak jegyző nem. (inkább munkanélküli)

wikipedia:

A jegyző szakmailag képzett, közigazgatási gyakorlattal rendelkező vezető.

Vagyis közigazgatási karok pl. BCE-n van ilyen, nem is magas pontszámmal.

2010. jan. 15. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Végezhet államigazgatási főiskolát is, de a legtöbb jegyző jogász és dr van a neve előtt. Merthiszen feladata garantálni az önkormányzat jogszerű működését. (Az, hogy szakember, meg vezető, meg államigazgatási gyakorlata van, nem mond ennek ellent.)

1.

2010. jan. 15. 23:18
 5/11 anonim ***** válasza:
23:08: Te csak a wikipediából értesülsz? Neked nincs közös semmihez, az első jól írta, főleg a jogi karról mennek oda. Tudom, mivel oda járok, jegyzők is lehetünk... ratulálj magadnak
2010. jan. 15. 23:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismerősöm államigazgatásit végzett, és úgy lett jegyző belőle *-) Hogy jogról lehet-e menni, azt nem tudom.
2010. jan. 15. 23:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Jahh biztosan jogi szakra fogok jelentkezni, ha mindenáron jegyző szeretnék lenni.

Nem a legmagasabb ponthatárost fogom megjelölni, ha mással is az lehetek. Jogi felvehető helyeket nagyon lecsökkentették... ez van.

2010. jan. 16. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Hmm...fősulin most vizsgáztam Alkotmányjogból, és ott azt tanultuk, hogy jegyző csak jogvégzett ember lehet. Feltételezem, hogy nem hülyeséget tanítottak....
2010. jan. 16. 15:25
 9/11 anonim válasza:

na a sok nagyokos... a 3 éves igazgatászservező végzettséggel az erre vonatkozo jogszabály szerint lehet valaki jegyző viszont a gyakorlat azt mutatja h kb 30-40 ezer fös települések-töl már csak jogászokat alkalmaznak erre a munkakörre. Illetve van mostmár a közigazgatási mester szak ..amit ha elvégzel szintén lehetsz akár fövárosi jegyzö is.

Amugy a legbiztosabb ha elvégzed a jogot , utana vagy közbe az államigazgatási alapszakot... na akkor nyert ügyed van...

énis msot azt fogom csinalni.. csak én forditva... most járok corvinusra államigazgatásira...és jövöre kezdem a jogot:) igy ha minden jol megy 6 év mulva lesz 2 diplomám;)

2010. jan. 16. 16:00
 10/11 anonim ***** válasza:
+3 év gyakorlat, + rengeteg pénz. Azt se felejtsd ki.
2010. jan. 16. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!