Pszichologus szeretnék lenni. Milyen pszichologusok vannak (pl. gyerek, stb.) és hova kéne mennem tanulni mit kéne hozzá elvégezni?
Pszichológiát tanulhatsz:
- Elte
- Debreceni Egyetem
- Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest
- Pázmány Péter Katolikus Egyetem
- Pécsi Tudományegyetem
- Szegedi Tudományegyetem
Az alapszak (BA) elvégzése után még két év mesterszak (MA) elvégzését követően kapod meg a pszichológus titulust.
A pszichológiának sok ága van. Van alkalmazott pszichológia, és van az akadémiai, ami a kutatókat jelenti. Az alkalmazotton belül vannak az un. segítő foglalkozásúak (nevelési tanácsadó, iskolapszichológus, életvezetési tanácsadó, pszichoterapeuta) vannak munkahelyi dolgokkal foglalkozó pszichológusok (humán erőforrás menedzsment, szervezetpszichológusok) vannak közlekedéspszichológusok, . Pszichológus akkor lehetsz, ha 5 éves pszichológus képzést elvégzed, de pl. gyerekpszichológus akkor lehetsz, ha szakpszichológus képzést végzel, klinikai gyermek szakpszichológus képzést. Azt tanácsolom, hogy olvass el ezzel kapcsolatban egy könyvet: [link]
A pszichológia szakokról itt olvashatsz egy cikket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!