Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha a pontszámom alapján...

Ha a pontszámom alapján felvettek egy egyetemre, de mégsem szeretnék menni?

Figyelt kérdés
A pontszám alapján felvételt nyertem, kaptam levelet és e-mail-t is, de mégsem szeretnék menni. Elég ha csak nem megyek el beiratkozni az egyetemre?

2014. aug. 12. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Így is lehet, de szebben néz ki ha írsz nekik egy e-mailt, vagy levelet, vagy telefonálsz, vagy valamilyen módon tudatod velük hogy nem mész beiratkozni.
2014. aug. 12. 21:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a szebben néz ki, ha írsz.... dolog senkit nem érdekel a dékáni hivatalban, ők erre nem tudnak reagálni, egyáltalán semmit nem tudnak csinálni a dologgal. Nem iratkozol be, oszt kész. De azért ezt gondold át többször, mert még a is lehet, hogy később megbánod.
2014. aug. 12. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg az a legjobb választás,hogy beiratkozol és egyből passziválod a féléved. Persze ezt nem minden egyetemen lehet megcsinálni,szóval utána kell érdeklődni,de azért lehet jó,mert ha közben rájössz,hogy mégis jó lenne tanulni,akkor nem kell újra felvételizned.
2014. aug. 12. 22:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, igazából az ELTE TTK biológia szakáról van szó, ezt választottam ötödiknek a listán, de valójában orvosira szerettem volna bekerülni, csak sajnos idén olyan sokat emelkedett a ponthatár, hogy 8 ponttal lecsúsztam a Szegedi Tudományegyetem képzéséről.

Jövő májusban újraérettségizek kémiából, hátha úgy bekerülök orvosira, de ha akkor sem, még mindig mehetek ELTE-re mivel két emelt érettségivel idén is bő 40 ponttal vagyok a ponthatár fölött, csak nem akarok belekezdeni, mert fogyna az államilag támogatott féléveim száma, az orvosi meg ugye nem két fillér...

2014. aug. 13. 19:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Én se tartom valószínűleg,hogy annyival megugrana a ponthatár,de kitudja...ebben az országban minden elképzelhető,az is lehet,hogy valami sokkal komolyabb hallgatói szerződés lesz akkor,szóval még mindig azt mondom,hogy iratkozz be és passziváltass két félévet ha lehet és még utána is ott tudod hagyni úgy,hogy semmi következménye nem lesz a dolognak.
2014. aug. 13. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!