Az érdekelne, hogy ha meteorológiát akarok tanulni akkor melyik egyetemre éri meg jelentkezni?
Azt tudom, hogy földtudományni szakra kell jelentkezni és ilyet indít többek között az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is. De ha jól tudom nem mindegyiknél lehet a meteorológus/meteorológiát választani specializációként. Engem kifejezetten az időjárás és társai (tehát a meteorológia) érdekel a földrajz nem igazán. Továbbá az érdekelni hogy azoknak akik ilyen szakra járnak (vagy van ismerősük aki jár) mik a tapasztalataik a szakról és természetesen az iskolákról? Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy vannak-e olyan beugró tesztek az első félév folyamán (mondjuk kémiából vagy földrajzból) hogy amiket az ember rosszul ír meg kirúgják ugyanis én 3 éve nem tanulok földrajzot és 2 éve kémiát + amit tanultam az is inkább viccnek nevezhető volt, mintsem oktatásnak szóval igen hiányos a tudásom ezen két tantárgyból és érdekelne hogy mennyire lenne nehéz dolgom/mennyire komoly kémiával és földrajzzal indítanak az első félévben. A fizikát azt úgy hallottam, hogy kemény, de azzal nincs baj szeretem és abból is érettségiztem.
Várom a válaszokat és előre is köszönöm azokat!

Mivel 2-3 éve én is gondolkodtam meteorológián, úgy tudom, hogy csak az ELTE-n oktatják MSc keretein belül. Meteorológus MSc-hez vagy földtudományt, vagy földrajzot kell BSc-n végezni, ám mivel meteón sok a fizika, ezért a földtudmány jobb választás lehet.
Az lényegében mindegy, hogy melyik egyetemen végzed a BSc-t, pl. nálunk Szegeden mind a földrajz, mind a földtudomány elég jó színvonalon van oktatva, de ez gondolom Pécsre, és az ELTE-re is igaz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!