Szerintetek mekkora IQ kell (mekkor elég) az orvosi egyetem elvégzéséhez?
Középiskolai tanárom szerint az iq csak azt mutatja meg, hogy valaki mennyire ért a matematikához, de az eq sokkal fontosabb.
Márpedig ha kikerülsz az egyetemről akkor emberekkel és nem számokkal kell foglalkoznod.
Jó kérdés:) Netes Mensás IQ-tesztet töltöttem csak ki eddig, a régebbi verzión és az új (adaptív) verzión is 120-as értéket kaptam. Bár amikor először töltöttem ki az adaptív verziót, akkor még 130 feletti volt:D Vagy hülyülök, vagy fáradt vagyok:)
Amúgy szerintem az orvosihoz minimum egy átlagos IQ kell, de inkább magasabb. Bár néha meglepődöm azon, hogy milyen "okos" emberek vannak az évfolyamon:D
Nálunk pszichiátria gyakorlaton szó volt erről, ott a gyakvezünk azt mondta, hogy akár 80-as IQ-val (80-90 az alacsony átlag vagy tompa kategória) is el lehet végezni az orvosit. Bár az illetőnek lesznek tanulási gondjai, de el tudja végezni.
egy orvostanhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!