Mi a véleményetek aNemzetközi igazgatási szakról? Az elvégzése után, ha még pár évet tanulok lehetek jogász? Kb hány év még az?
Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 06:11
1/3 anonim válasza:
Egy-két ismerősöm jár erre a szakra, azt mondják nem vészes, tanulnak olyanokat is, mint a joghallgatók (én az vagyok), de csak felületesebben, nem olyan mélységekben (gondolom az alapokat, ami azért elég kevés).
Szóval szerintem, ha jogász akarsz lenni, akkor jelentkezz inkább arra a szakra.
Itt egy link, nagyjából leírják mi is a NIG: [link]
2/3 anonim válasza:
Egy nemzetközi igazg szakkal sokkal többre mész mint egy jogásszal...
3/3 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Meg mi ez a hülyeség, hogyha elvégzem, akkor lehetek-e jogász? Akkor menjél arra és csináld azt. Az olyan szakok, melyeknek a nevében is benne van a nemzetközi szó, nem Magyarországra lettek kitalálva!!! Ha megnézed pld. a brüsszeli, eu-s állásokat, akkor a követelményhez elsőnek írják azt, hogy: Degree in European and International Administration és ezt kövti a jog és a közgazdaság, de elmondanám, hogy elsősorban nem magyar jogászokat keresnek, illetve kereshetnek , ha az europa jogra szakosodnak... (amit nemzetközin tanulsz meg 3 év alatt+ mester, mire elvégzed a jogász szakot az 5 év, + 2 év gyakorlat+1 év szakviszga) és a végén ugyanazzal foglalkozol, amit a nemzetközin megtanulhattál volna... Hát ezekután nem tudom mi éri meg jobban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!