Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki felvette a diákhitel1-et,...

Aki felvette a diákhitel1-et, az mindenki megbánta?

Figyelt kérdés
Nekem fel kell vennem, hogy finanszírozhassam a megélhetésemet, de mindenkitől azt hallom, hogy majd jól megszívom miatta. Informatikusnak tanulok.

2014. aug. 6. 07:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam megbánni olyan dolgot, ahol nem volt más reális választásom.
2014. aug. 6. 07:44
 2/14 A kérdező kommentje:
És segített neked?
2014. aug. 6. 08:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem haltam éhen, így igen, segített :D

Természetesen vissza kell törleszteni, mint minden hitelt, és annyi.

2014. aug. 6. 08:34
 4/14 anonim ***** válasza:
54%
Nem bántam meg, mert különben búcsút mondhattam volna az álmaimnak. Az ilyet nem szoktam megbánni én sem. Egyébként a DH a legkedvezőbb hitel és a törlesztést igazítani tudod a keresetedhez. Ráadásul a diákhitel az egyetlen olyan hitel, amit az örökösökön nem hajtanak be (szerződésben erről van szó), szóval még azon se kell görcsölni, hogy adóságot hagysz a gyerekeidre-unokáidra.
2014. aug. 6. 08:58
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Nem csak nekem segített, de a szüleimnek is. Én kerestem munkát egyetem mellett, de semmi nem jöt össze, pedig állítólag csak akarni kell.
2014. aug. 6. 09:19
 6/14 anonim ***** válasza:
47%

"Ráadásul a diákhitel az egyetlen olyan hitel, amit az örökösökön nem hajtanak be"

Ez komoly? Nekem eddig eszembe sem jutott pont emiatt, hogy mi lesz, ha nem tudnám törleszteni, a gyerekeimre megy, ha nő a kamat stb De ha tényleg így van, akkor megéri felvenni? Bocsi az offért

2014. aug. 6. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:
47%
#6: egyszerűen megszűnik a szerződés a szerződő fél halálával. Benne van a feltételekben (legalábbis benne volt, amikro én aláírtam, de biztosan most van így is).
2014. aug. 6. 09:48
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

[link]

246. A DH2 Hitelszerződés megszűnik

a) ha a Hitelfelvevő minden tartozását kamatokkal együtt megfizette - a 247. pontban foglaltak kivételével -,

b) ha a Hitelfelvevő elérte a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. tv. szerinti öregségi nyugdíjkorhatárt, függetlenül attól, hogy van-e személyi jövedelemadó köteles jövedelme,

c) a Hitelfelvevő halálával,

d) a Hitelfelvevő általi felmondással,

e) a Diákhitel Központ általi felmondással

f) az egészségkárosodást igazoló jogerős határozat Diákhitel Központhoz történő benyújtásakor, amennyiben a Hitelfelvevő az orvosi szakvélemény szerint nem rehabilitálható, és szakorvosi felülvizsgálat megállapította, hogy rokkantsági állapota maradandóan és véglegesen romlott, egészségügyi felülvizsgálata nem szükséges.

Általában azzal szúrják el, hogy csak szórakozni veszik fel a hiteleket, és nem tanulják ki az adott szakot sem.

Ha ésszel törleszted, akkor nem lesz gondod vele. De, én azért hozzátenném, hogy ne annyival törleszd a hitelt, mint amennyi a minimum összeg, hanem próbáld úgy kalkulálni, hogy az egy év alatt befizetett törlesztések összege, meghaladja az egy félévben felvett hitel összegével (nagyjából minimum havi 15-20 ezret érdemes lenne törlesztésre szánni).

Az egyetem melletti dolgozást én nem ajánlom, mivel szinte kivétel nélkül a tanulás rovására megy. Alkalmi melót lehet vállalni, viszont a heti 3-4 nap, vagy több nap, már biztosan a tanulás rovására megy, hiszen totál fáradtan nehéz koncentrálni az előadásokon.

(jah és járjál be előadásokra, attól függetlenül, hogy nincs katalógus)

2014. aug. 6. 10:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Például ilyenre ne vedd fel:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Mondjuk szabad felhasználású, és jó a kamatja is, de nah akkor is nem pont erre kellene felhasználni. Mondjuk ismerőseim united linked-et fizettek belőle.

2014. aug. 6. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:
2014. aug. 6. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!