Menjek a Miskolci egyetemre vagy hagyjak ki egy évet és jelentkezzek jövőre Debrecenbe? HELP HELP HELP
Első helyre a Debreceni egyetemet jelöltem , gyógytornász szakot. De nagyon felemelték a ponthatárt az éven és oda nem sikerült bejutnom. Második helyre jelöltem a Miskolci egyetemen a gyógytornász szakot és oda felvettek.
De nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék oda menni.
Mert Debrecenbe húz a szívem és ott szeretnék tanulni és nem tudom mit tegyek.
Több oldalon is olvastam,hogy a Miskolci gyógytornász képzés ott "gyengébb", mint Debrecenben ez valóban így van?
Mert ha most nem mennék Miskolcra akkor kihagynék egy évet és jövőre újra jelentkeznék Debrecenbe, de benne van a pakliban,hogy jövőre még jobban felemelik a pontokat és jövőre sem sikerül.
Mit tegyek, menjek most a Miskolcra, de nem vágyom oda vagy hagyjak ki egy évet és jövőre jelentkezzek újra, de lehet, hogy jövőre sem sikerül?
Mit tegyek?
Ha esetleg az éven nem megyek a Miskolci egyetemre akkor ha jövőre bejelölöm ismét másodiknak és megint csak oda vesznek föl, akkor fel fognak venni attól,hogy az éven nem mentem?
Egy ismerősöm is azt mondta,hogy Miskolcon nagyon jó a gyermekrehab szóval ott inkább azok vannak,akik gyerekekkel szeretnének foglalkozni. És van egy gyógytornász ismerősöm, aki már több,mint 20 éve dolgozik gyógytornászként és ő is a Miskolci akkor még "Főiskola volt" végzett és ő is csak gyerekekkel foglalkozik.
Nem csak azért nem akarok Miskolcra menni mert azt hallottam, hogy "gyengébb" a képzés hanem mert egyrészt irtó messze is van, másrészt még életemben nem voltam Miskolcon. És semmi ismerősöm nincs ott, nem csak a karon hanem egész Miskolcon vagy bármelyik karon. Debrecenben pedig vannak ismerőseim, olyanok is akik gyógytornász hallgatóak, nagyon közel van az otthonomhoz is.
Nyílván tudom,hogy nem arról szól az egyetem,hogy milyen közel van vagy milyen messze, de szerintem az is sokat számít.
És ha ki is hagyok 1 évet azt nem tölteném haszontalanul, mert azalatt az idő alatt valami 1 éves okj képzésre mennék, nyelvvizsgáznék, és nyelvet tanulnék.
1 éves okj képzés már nincs. (majd meglátod ha elkezded nézegetni őket, tehát ha másodszorra felvesznek DE-re akkor abba kell hagyni tehát haszontalan lesz az éved) Nyelv az tényleg jó és nagyon hasznos dolog, de nem hiszem hogy akkora intenzitással beleveted magad a nyelvtanulásba hogy az kitölti az éven a mindennapjaidat..
Hol laksz hogy ez ennyire sokat számít hol van Miskolc? Szóval mi az a baromi messze?
Lesznek(lennének) itt barátaid attól ne aggódjál egy cseppet sem.
Max elkezded ME-n jövő februárban beadod a jelentkezésedet DE-re és ha felvesznek átmész krediteket meg elfogadtatod..ha meg akkor sem vesznek fel a DE-ra talán mindegy már. Sok megoldás létezik hidd el.
Én jártam fél évet a DE gyógytornász szakára, de nekem ott nem jött be pár dolog...Igaz közben rájöttem hogy nem is arra a szakra kellett volna mennem,vagy ha igen, talán más városban, mert barátnőm meg Szegedre jár gyógytornász szakra és a leírása alapján nekem ott jobban tetszik a képzés, de ez csak az én véleményem. :)
Idén mostmár egy nekem megfelelő szakot kezdek, szintén Debrecenben.
Ha kérdésed van. írj nyugodtan privátot ;)
"Hála istennek egy normális szülő mindenben támogatja a gyermekét, még akkor is ha úgy dönt, hogy 1 évig dolgozik és mellette javít az eredményein, hogy ott tanulhasson, ahol szeretne."
Nem kedves válaszadó egy normális szülő igyekszik lebeszélni a gyerekét arról ha látja hogy hibát követne el, hol tartana a világ ha mindenki az "éretlen" 18-19 éves gyerekét nem próbálná meg megóvni a hibáktól...
Kérdező estében: Mi van ha 1 év múlva sem veszik fel? Pazarolja az éveit...csak ilyenkor tűnik hogy végtelen a fiatalság és van idő mindenre..hatalmas tévedés.
Jó marad otthon és 1 évet kihagy, tegyük fel tényleg csak egy év. Ez idő alatt OKJ végzettséget nem szerez csak azt a lehetőségét is ellövi..mert 2 éves szakmák vannak. ( egyetemről is ki lehet bukni nincs garancia ha beiratkozik el is végzi valaki, lehet hogy még kellene az a lehetőség később amit most elpuskáz)
Mennyire fogja rosszul érinteni amikor a volt középiskolás barátai elmennek tanulni ősszel, új barátaik lesznek stb..vele meg egy évig gyakorlatilag semmi sem történik, kissé magányos lesz.
Kiesik a tanulás ritmusából..nehezebb majd visszarázódni.
Szóval én a biztosat akarnám a gyerekemnek mert úgy tapasztaltam ez a jobb az életben. (én valahol a szülők és a kérdező között lehetek korban félúton)
Mi van ha elkezd ME-n tanulni és jól érzi magát és minden oké? Ez meg sem fordul a fejetekben? Mert a legnagyobb esélye ennek van.
Szia!
Olvastam a kérdésedet, de inkább privátot írok, mert hátha ott már nem olvasod a válaszokat...
Én Miskolcon lakom, és ide is járok egyetemre.
Szerintem nem rossz, maga a város sem, meg az egyetem sem. Ha még nem jártál itt, épp ideje bepótolni, mert elég sok szép hely van itt egyébként :)
A diákéletet én nem nagyon nevezném átütőnek egyébként, de ismerőseim elmondása alapján kb ugyanaz mint bármelyik másik egyetem. Bár megcsináltam én is a balekvizsgát, nem nagyon járok szakestekre, de ha te bekerülsz vmi kemény magba, biztos jókat bulizhatsz :)
Gyógytornászokat konrétan nem ismerek, én mérnökinfós vagyok, most voltam elsős...
Egyébként úgy látom jobban szeretnéd Debrecent. Ez nyilván a te döntésed amúgy. Ha oda húz a szíved, válaszd azt! De szerintem fölösleges kifogásokat keresned... A diákélet kb ugyanolyan vagy még jobb, mint máshol. A diploma is kb annyit ér. Ha nem ismered a várost, majd megismered, nem rossz hely. És ha ismerősökre vágysz, máris van egy :)
Üdv: Robi
Szia! :) Én is miskolcra jártam, most jöttem át debrecenbe, szerintem te írtál ma nekem privit :) Én azt mondanám hogy mindenképpen kezdd el miskolcon!
Egyébként tényleg jó hely, én is szerettem, csak nekem fárasztó volt az utazgatás, albérlet/koli, meg mégsem a családdal vagy.. de egy évet ki lehet bírni simán :) a lényeg hogy tanulj, akkor tutira átvesznek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!