Manapság hol lehet állatorvosnak tanulni? És van értelme?
Mo-n csak Budapesten van képzés. SZIE ÁOTK
Nincsenek sokan..dehogy ilyen h@lyeséget honnan szedtél?
Oké akkor fogalmazzunk másképp... Telített a piac.
Az most mindegy, hogy sokan vannak-e vagy sem(számszerűleg), a lényeg, hogy pont elegen vannak és marha nehéz elhelyezkedni.
De, hogy ne szomorítsalak el teljesen: ha tényleg az akarsz lenni és nem csak valami hóbort és mindent meg is teszel azért, hogy állatorvos legyél(most nem csak az egyetem részéről van szó), akkor nyugodt lehetsz, hogy bármilyen telt is a piac, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de egy állatorvosi rendelőben kötsz ki(és nem betegként :D ) :)
Kitartás és szerencse kérdése az egész :)
Kérdésed úgy hangzik mint aki pl. a hidegburkoló, vagy lovasoktató szakmáról érdeklődik.
Te a top 3 legelismertebb diplomásról érdeklődsz, ami azért az erre a pályára készülők csak igen kis százalékának sikerül elérni hogy állatorvos legyen. Egyrészt a magas felvételi követelmények, másrészt a 5.5 éves kemény képzés miatt. Ennek a diplomának a megszerzésére nem így vágnak neki az emberek, hogy megfordul a fejükben hogy ezzel nem élnek meg...sokkal inkább arról érdeklődnek, hogy milyen külön felkészítés kell a sikeres érettségihez, mi az a plusz amit már középiskolásként is hozzátehet ahhoz hogy egyetem egy hajszállal könnyebben menjen neki...
Tele kétségekkel hogy esetleg nem fog menni a képzés és kibukik...stb. Te meg mint egy fél éves tanfolyam esetén hogy megéri-e, vagy mennyire lehet belőle megélni? Ilyen pályát nem így választ valaki..sokkal inkább elhivatottság alapján egy vágyálom amikor véghez vitte valaki..Neked a hangvételed alapján nem ajánlom..mert téged csak a végzettség gazdasági háttere motivál pályaválasztáskor...
A szakma egyes részei telítettek (pl. kisállatgyógyász nagyobb városokban.)
A gazdasági haszonállatoknál, vidéki körzetekben, állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságoknál állandó hiány van.
Van munka és van pénz is bőven, csak le kell hajolni érte.
Kérdező "hangvételt" írtam, talán mégis csak neked kell az a tanár. (pláne hogy én 45 éves vagyok és nem középiskolás)
A kérdésednek meg "hangvétele" van, nem úgy kommunikáltad le mint akinek ez az álma, hanem mint akinek éppen eszbe jutott most hogy jé felfedeztem egy foglalkozást, megéri ennek tanulni vagy már sokan vannak...stb..
Ha olyan hihetetlen én is voltam gyerek, ás állatorvos családban nőttem fel, valami fogalmam van róla miről szól ez a hivatás, és hidd el nem egy gimis jött hozzánk érdeklődni apukámtól, de egyik sem úgy ahogy te tetted itt a kérdéseben. Az meg hogy szemtelen is vagy még külön rátesz egy lapáttal, pedig te olvastad figyelmetlenül a válaszomat. Azért sok sikert, remélem másra jobban figyelsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!