Van értelme az unokaöcsémnek állatorvosnak tanulnia?
Mindenképpen van értelme! Már iskola mellett is elmehet rendelőkbe asszisztensként dolgozni, ismerkedni a gyakorlattal, és persze kapcsolatokat szerezni. Amikor lediplomázott, szintén betársulhat egy már meglévő rendelőbe, és majd a későbbiekben kialakul, hogy önálló praxist indít -e. Egyébként is, sajnos a gyakorlati oktatás az egyetemen nem elegendő ahhoz, hogy valaki a diploma átvétele után rögtön önállóan dolgozzon. Kell egy kis idő, amíg tapasztalatot szerez valaki mellett. Ne adja fel az álmait, ha nagyon szeretné, sikerülni fog!
Egy volt állatorvos hallgató és asszisztens
Köszi a válaszokat,ironikusan írtam a "szereti a kinyulakat" kifejezést,mert a szülei szerint ennyi elég.
De amikor a taníttatás is hitelből menne,és végül is nincs a munkavállalásra annyi lehetősége,akkor minek kergetnek ilyen álmokat?
Sőt már előre sír a szájuk,hogy miért nem ingyenes a felsőoktatás ez Nekik milyen sokba fog kerülni.
Értelme az van, mégha nem is tud a szakmájában elhelyzkedni, az állatorovos végzettség jó pont pl egy állatkertben, vagy bárhol máshol, ahol állatok vannak.
Viszont az, hogy a nyulakat szereti, még nem feltétlenül elég, hiszen ki ne szeretné a kisnyulakat, macsakákat, kutyusokat stb. Szóval az állatorvoslásnak is megvan a maga rideg valósága, ott bizony szenvedő állatokkal találkozik az ember, nem fenékig tejfel. Persze ettől még nyugodtan megpróbálhatja, sőt, azt érdemes tanulni, ami érdekli az embert, csak kell egy B terv is, ha esetleg mégse jönne be az állatorvosi.
2. válaszoló vagyok. Azt nem értem, hogy miért lenne hitelből a taníttatása, hiszen államilag finanszírozott képzésre is mehet, nem? A tankönyvek nem olcsók, az igaz, de többségüket meg lehet szerezni könyvtárból vagy felsőbb éves hallgatóktól.
Összességében az a véleményem, hogy ha a gyereknek tényleg az a vágya, hogy állatorvos legyen, akkor meg kell tenni mindent ez érdekében. Akár az egész életének a boldogsága múlhat ezen. Annyi ember adja fel az álmait, aztán fásultan megy a mókuskerékben. Én mindenkit arra bíztatok, hogy igenis az álmokért harcolni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!