Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia szak: Szent István...

Biológia szak: Szent István Egyetem vagy Szeged?

Figyelt kérdés
Vélemények, esetleg tapasztalatok?

2014. júl. 6. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

A Szent István Egyetem biológia szakja egészen kiemelkedő, különösen ökológia és zoológia területeken. Hasonlóan jó még az ELTE, de az elméleti biológia, evolúció és immunológia területeken. Elsősorban ezt a kettőt ajánlanám nyugodt szívvel.

Szeged, Debrecen és Pécs nem olyan jók, de nem is rosszak.

Kifejezetten kerülni inkább csak a volt főiskolákat célszerű.

2014. júl. 8. 20:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Milyen területre akarsz menni?

Ha szupraindividuális bioszra, akkor SzIE, ha nem, akkor SzTE.

Ég és föld a különbség a két iskola között, szóval döntsd el, hova orientálódsz majd.

2014. júl. 8. 21:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Oké, értem. Köszi a válaszokat.

Annyira nem látom át még. Igazából két/három dologban gondolkodtam. De főleg az evolúcióbiosz és a zoológia érdekel.

2014. júl. 9. 17:59
 4/10 Kromosome ***** válasza:
77%

Az első válaszoló sajnos kicsit el van tévedve, bár annyiban igaza van, hogy a SZIE-n nem rossz a biológia képzés, de ott is inkább a szupraindividuális ág.

Szegeden országosan elismert és kiemelkedő a biológiaképzés, így ez a kijelentés, hogy "nem olyan jó", alapjaiban rossz! :) Nemhogy nem jó, talán a legjobb. Szegeden van az MTA biológiai kutatóközpontja, a Tudományos Akadémia egyik legnagyobb intézete, akik besegítenek (oktatókkal, laborokkal) az egyetemi munkába.

2014. aug. 8. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Jól van no. Nem akartam én bántani senkit.

Szent-Györgyi Albert szegedi professzor volt és kétségtelenül eddig Ő az egyetlen, hazai munkájával Nobel-díjat szerzett, természettudósunk.

Sok sikert a többi vidéki egyetemen dolgozó kollégának is!

2014. aug. 9. 09:49
 6/10 anonim válasza:

Bocsanat, hogy nem a kerdesre teszem fel a valaszt. Megszeretnem kerdezni, hogy a Szent Istvan egyetemen van levelezoi uton biologia szak?

Koszonom ha irtok!

2014. aug. 19. 10:21
 7/10 anonim válasza:
Végül hová mentél?
2015. ápr. 3. 22:36
 8/10 A kérdező kommentje:

6. Nincs levelező biosz szak.

7. Még nem mentem sehova. :) Most úgy vagyok vele, hogy megpróbálom az emelt bioszt és kémiát, aztán meglátom felvesznek-e állatorvosira. Szóval az elsődleges cél az. Aztán...talán biosz.

Szeged viszont túl messze van, ezért oda nem jelentkeztem.

Te bioszt tanulsz? Vagy azt szeretnél? :D

2015. ápr. 3. 22:52
 9/10 anonim válasza:
Igen. Én jelenleg a Szent István Egyetemen vagyok.
2015. ápr. 8. 18:24
 10/10 A kérdező kommentje:
És milyen? Nincs kedved esetleg mesélni róla? :D Akár itt, akár priviben? :)
2015. ápr. 8. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!