Biológia szak: Szent István Egyetem vagy Szeged?
A Szent István Egyetem biológia szakja egészen kiemelkedő, különösen ökológia és zoológia területeken. Hasonlóan jó még az ELTE, de az elméleti biológia, evolúció és immunológia területeken. Elsősorban ezt a kettőt ajánlanám nyugodt szívvel.
Szeged, Debrecen és Pécs nem olyan jók, de nem is rosszak.
Kifejezetten kerülni inkább csak a volt főiskolákat célszerű.
Milyen területre akarsz menni?
Ha szupraindividuális bioszra, akkor SzIE, ha nem, akkor SzTE.
Ég és föld a különbség a két iskola között, szóval döntsd el, hova orientálódsz majd.
Oké, értem. Köszi a válaszokat.
Annyira nem látom át még. Igazából két/három dologban gondolkodtam. De főleg az evolúcióbiosz és a zoológia érdekel.
Az első válaszoló sajnos kicsit el van tévedve, bár annyiban igaza van, hogy a SZIE-n nem rossz a biológia képzés, de ott is inkább a szupraindividuális ág.
Szegeden országosan elismert és kiemelkedő a biológiaképzés, így ez a kijelentés, hogy "nem olyan jó", alapjaiban rossz! :) Nemhogy nem jó, talán a legjobb. Szegeden van az MTA biológiai kutatóközpontja, a Tudományos Akadémia egyik legnagyobb intézete, akik besegítenek (oktatókkal, laborokkal) az egyetemi munkába.
Jól van no. Nem akartam én bántani senkit.
Szent-Györgyi Albert szegedi professzor volt és kétségtelenül eddig Ő az egyetlen, hazai munkájával Nobel-díjat szerzett, természettudósunk.
Sok sikert a többi vidéki egyetemen dolgozó kollégának is!
Bocsanat, hogy nem a kerdesre teszem fel a valaszt. Megszeretnem kerdezni, hogy a Szent Istvan egyetemen van levelezoi uton biologia szak?
Koszonom ha irtok!
6. Nincs levelező biosz szak.
7. Még nem mentem sehova. :) Most úgy vagyok vele, hogy megpróbálom az emelt bioszt és kémiát, aztán meglátom felvesznek-e állatorvosira. Szóval az elsődleges cél az. Aztán...talán biosz.
Szeged viszont túl messze van, ezért oda nem jelentkeztem.
Te bioszt tanulsz? Vagy azt szeretnél? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!