Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem bekerülni valamily...

Van esélyem bekerülni valamilyen főiskolára?

Figyelt kérdés

Érettségim így sikerült, minden középszinten:

Német 51%

Matematika 72%

Magyar 64%

Informatika 78%

Történelem 84%

Nyelvvizsgám nincs.

18F

2014. júl. 3. 14:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Nem, dehogy... Sem a gimnáziumban, sem az egyetemen nem voltam kitűnő, nem azt keresik a munkaerő piacon.

A mai középiskolai rendszer előnye, hogy elég csak két tantárgyból nagyon jónak lenned (ha "duplázol") és gyakorlatilag - megfelelő két tantárggyal - bárhova bejuthatsz. Mondjuk manapság létszám stop van bizonyos szakokra, az én időmben - szerencsére - ilyen nem volt.

Szóval ha a kérdező mondjuk jogász akar lenni, ráfekszik a 4 év alatt a törire meg a magyarra (ha "vagány", akkor csak az utolsó évben) és ír az egyikből mondjuk egy kb. 85-90%-os emelt érettségit, a másikból egy kb. 95%-os közepet és felveszik akkor is, ha a többi tantárgyából 30%-os érettségit írt, valamint minden jegye a bizonyítványban kettes.

Persze kell még egy minimum középfokú nyelvvizsga. De ha belegondolsz, ha csak erre a három feladatra fókuszál valaki, akár egy év alatt is abszolválható.

S mielőtt félreértés lenne, én nem nézem le a szakembereket (szakmával rendelkezőket), nem tudom, te fizettél-e már ki asztalost vagy kőművest? Hol keres annyit szerinted mondjuk a közigazgatásban valaki egy pár órás melóért? :) Szóval szerintem sok embernek az országban - nem feltétlenül a kérdezőnek - be kellene látnia, hogy milyenek a képességei, s annak megfelelő jövőképet választani! :)

2014. júl. 4. 10:35
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarok kötekedni, de a válaszaid 48%-ban hasznosak bár mostmár értem, hogy miért. :D Tudom miről beszélsz kőműves segéd vagyok a nyáron és tisztában vagyok az árakkal ennek köszönhetően (mellesleg ma is megyek vakolni :D). Egy szakma tényleg fontos, ha valaki kettes tanuló bár szerintem ilyen eredményekkel tovább is tanulhat. Ahogy már említettem én közepes érettségit tettem és mégis szeretnék felsőoktatásban tanulni még ha nem is szerzek diplomát.

Közelebb áll hozzám a "szaladgálós" meló szóval nem vagyok az íróasztali munka mellett. Sőt... Tegyük fel ha mégis lesz diplomám bár ezt kétlem akkor is olyan munkát keresnék ami a szakmámba vág és mégis "levegőn töltött um. szaladgálós" Valakit nem vonz az, hogy minden nap koszosan izzadtan menjen haza még akkor is ha 200.ezret hazavisz egy jó szakmával a zsebében.

Lehet, hogy pont azért mert sokan lenézik még akkor is ha jobban megéri anyagilag. Az ilyen gondolkodású emberekre gondolok: Lehet, hogy csak 120 ezret keresek de minden nap öltönyt kell viselnem mert ez egy presztízs munka" ő meg 200 ezret de mégis csak egy MUNKÁS. Na ez a legnagyobb probléma szerintem.

2014. júl. 4. 10:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Tegyük fel a hegesztő. Külföldön nem hazudok van olyan ismerősöm aki havi több mint egy milliót keres. Itthon meg egy jobb ügyvéd több diplomával valószínű, hogy meg sem közelíti ezt. Ennyire egyszerű. Csak az ügyvédnek mégis egy munkás az a hegesztő.
2014. júl. 4. 10:50
 14/22 anonim ***** válasza:

Kedves provokáló, kötözködő hangvétellel író, 48%-ban "hasznos" válaszokat adó felhasználó!

Nekem ismerősöm ennél jóval gyengébb eredményekkel bejutott tavaly egyetemre, ahol jobban tanul, mint középiskolában. Amúgy ezek az eredmények igencsak jónak számítanak. Miért kéne mindenből 90%-ot írni? Az idei matematika érettségit például egy volt tanárom is csak 80% körülire írta meg egyébként. Lehet, hogy te a legjobb gazdasági és jogi egyetemet végezted, amit egyébként kétlek, mert akkor nem ilyen provokáló stílusban írnál, hiszen egy jogi végzettséggel ennél magasabb szintű intelligenciát, és műveltséget tudnék elképzelni egy ilyen személytől, de lehet hogy akkor ezek szerint az ilyen egyetemet is el tudná végezni a legutolsó hülye is. Amúgy elárulnám neked, hogy ezzel az eredménnyel bizonyos szakokon akár egy ELTE vagy egy Corvinus egyetemre is be lehet jutni. A ponthatár azokon a helyeken van az egekben, ahol olyan túljelentkezés van, hogy amúgy is hülye, aki olyan szakokra megy. Tehát nem kell leszólni senkit, azért mert neked két diplomád van.

2014. júl. 4. 10:52
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 68%! Bocs csak így tudlak megszólítani! Én azt vettem le a 48%-tól (:D ) ő nem azt mondja, hogy nem lehet bejutni egyetemre,főiskolára hanem azt, hogy nincs értelme. Ez két külön dolog. Bár ilyen eredményekkel szerintem is lehet keresnivalója a "nagybetűs" életben. Azt megérteném, hogy engem a közepes érettségimmel próbálna lebeszélni és szakma kitanulására ösztönözni. Meg is érteném, de engem is "jobban" vonz a "presztízs munka" (ezt nagyon nagy időzőjelben kell érteni) vonzóereje mint egy szakmáé, mellesleg, hogy az én véleményem szerint jobban is kifizetődő lesz az ÉN számomra.
2014. júl. 4. 11:03
 16/22 anonim ***** válasza:
A felsőoktatás engem is vonz. Szerintem is kifizetődő. Lehet, hogy az aljáról fog kezdeni egy diplomás is, vagy egy olyan, aki felsőoktatási szakképzést végzett egyetemen/főiskolán, de lesz lehetősége felfelé lépdelni a ranglétrán. Nem kell egyből vezető pozícióra vágyni, majd idővel szépen eléri úgyis, ha jól végzi a hivatását.
2014. júl. 4. 11:06
 17/22 anonim ***** válasza:
Na ebben egyet értünk. Ott a ranglétra. Lehet lépegetni felfelé. Bár most kíváncsi vagyok a másik válaszoló hozzászólására is. DE A KÉRDEZŐNEK IS SZÓLJON VALAMI: HA ÚGY ÉRZED AKKOR PERSZE VAN ESÉLYED. Rajtad múlik, hogy fogsz tanulni miután felvesznek. :D
2014. júl. 4. 11:12
 18/22 anonim ***** válasza:

Jól van, én kiszálltam :D

Az internet előtt mindenki okos, otthon meg várja a dagadt felesége meg a deviza alapú kölcsöne :D

2014. júl. 4. 11:46
 19/22 anonim válasza:
74%
Istenem mennyi agyoniskolázott ember van itt. Nem értem, hogy mi a baj egy ilyen érettségivel. Nekem is hasonló volt az érettségi eredményem , mégis a BGF-en végeztem. Igaz, hogy csak fizetősre vettek fel de mivel normálisan tanultam már 2. éveben áttettek államira. Teljesen fölösleg középiskolába kitűnő tanulónak lenni. Fősulin/Egyetem senkit nem fog érdekelni, hogy középiskolába milyen szorgalmas kis gyerek voltál.
2014. júl. 5. 00:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Igen, az érettségit leszarják, ha felvettek egyetemre, főiskolára. Senkit se fog érdekelni hanyas lett, az a lényeg, hogy ott hogy teljesítesz, és a diploma számít csak, annak az elérése pedig független attól, hogy érettségire hogy tanultál.
2014. júl. 5. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!