Van esélyem bekerülni valamilyen főiskolára?
Érettségim így sikerült, minden középszinten:
Német 51%
Matematika 72%
Magyar 64%
Informatika 78%
Történelem 84%
Nyelvvizsgám nincs.
18F
van! De mik a felvételi tárgyaid? Mi érdekel?
töri-magyar felvételi tárgyak (%duplázással) -> 296 pont
matek-info felvételi tárgyak (%duplázással) -> 300 pont
A pontod eléri a jogszabályi minimumot, idén felvételizel? Ha igen, hová?
Ja, mert az őszinteség bunkóság? :)
Mit akar a mai világban az élettől egy olyan ember, akinek 18 éves korára nincs nyelvvizsgája és a legjobb érettségije 84%, ráadásul semmiből nem ment emeltre?
Nyilván vannak olyan helyek (sajnos!), ahová még így is be lehet kerülni, de még ha el is jut ott a diplomáig (amit nyelvvizsga nélkül nem fog megkapni), mihez kezd? Tartja a markát az álláskeresési járadékért?
Ahelyett, hogy belátná, hogy képességei alapján neki inkább szakmát kellene tanulnia, s sokkal jobban élne, mint így. Kifacsart egy világban élünk, mindenki diplomás akar lenni (minek?!), de diploma és diploma között óriási a különbség, s ezt a munkáltatók is tudják. ;)
Lehet itt pátyolgatni, meg bátorítani, de kérdem én, minek?
Nagyon nem :D
2 diplomám van (az ország legjobb gazdasági és jogi egyetemén végeztem) és 3 felsőfokú nyelvvizsgám.
Én csak látom, hogy ismerőseim (volt osztálytársak), akik szintén a kérdezőéhez hasonló eredményekkel jelentkeztek olyan főiskolákra, amikről korábban még nem is hallottam (mondjuk ezt a FOSZ-t sem tudom micsoda), hol tartanak és mit csinálnak manapság. Valamint látom azt is, hogy hol tartanak azok az ismerőseim, akik racionálisak voltak, nem mellesleg legalább magukhoz őszinték és inkább kitanultak egy szakmát. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!