Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem bekerülni valamily...

Van esélyem bekerülni valamilyen főiskolára?

Figyelt kérdés

Érettségim így sikerült, minden középszinten:

Német 51%

Matematika 72%

Magyar 64%

Informatika 78%

Történelem 84%

Nyelvvizsgám nincs.

18F

2014. júl. 3. 14:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

van! De mik a felvételi tárgyaid? Mi érdekel?

töri-magyar felvételi tárgyak (%duplázással) -> 296 pont

matek-info felvételi tárgyak (%duplázással) -> 300 pont

A pontod eléri a jogszabályi minimumot, idén felvételizel? Ha igen, hová?

2014. júl. 3. 14:57
 2/22 anonim ***** válasza:
48%
Viccelsz nekem fele ilyen jó eredményeim lettek (nah jó másodikra megnézne azért nem igaz, de akkor sem ilyen jók) és mégis jelentkeztem sőt reménykedem is, hogy felvesznek. :D Simán van esélyed, bár nem mind1 hova milyen szakra jelentkeztél. :D Azért a BME mérnöki szakait hanyagold szerintem. :D
2014. júl. 3. 15:04
 3/22 anonim ***** válasza:
Simán. Ezek nagyon jó eredmények. A matekhoz is van érzéked az eredmények alapján, tehát reál vonalon is mehetnél akár tovább, de a történelmed is jól sikerült, egy %-kal megelőztél engem, nekem 83 lett :D Egy programtervező informatikus szerintem simán menne neked, oda matek-infó kell. Osztálytársam is oda jelentkezett, pedig neki 60%-os matekja lett.
2014. júl. 3. 15:54
 4/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem muszáj mindenkinek egyetemi / főiskolai végzettséggel rendelkeznie, neked sem kellene erőltetned ezt a vonalat, s ezáltal sok csalódástól megkímélhetnéd magad... ;) Most komolyan, mit akarsz ilyen eredményekkel? :D
2014. júl. 3. 18:15
 5/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, hogy te mekkora bunkó vagy...
2014. júl. 4. 01:58
 6/22 anonim ***** válasza:
7%

Ja, mert az őszinteség bunkóság? :)

Mit akar a mai világban az élettől egy olyan ember, akinek 18 éves korára nincs nyelvvizsgája és a legjobb érettségije 84%, ráadásul semmiből nem ment emeltre?

Nyilván vannak olyan helyek (sajnos!), ahová még így is be lehet kerülni, de még ha el is jut ott a diplomáig (amit nyelvvizsga nélkül nem fog megkapni), mihez kezd? Tartja a markát az álláskeresési járadékért?

Ahelyett, hogy belátná, hogy képességei alapján neki inkább szakmát kellene tanulnia, s sokkal jobban élne, mint így. Kifacsart egy világban élünk, mindenki diplomás akar lenni (minek?!), de diploma és diploma között óriási a különbség, s ezt a munkáltatók is tudják. ;)

Lehet itt pátyolgatni, meg bátorítani, de kérdem én, minek?

2014. júl. 4. 10:08
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! Látom a harag vagy a tapasztalat beszél belőled, hogy neked vagy nem sikerült vagy mivel nincsenek meg a megfelelő "képességeid" próbálod lebeszélni a másikat a felsőoktatásról. Ez elég ellenszenves lehet a másik számára, főleg h közepes érettségivel megyek felsőoktatásba igaz csak FOSZ-ra de akkor is. Te gondolom szakmával végeztél és azóta is bánod, hogy nem próbáltad meg "többre" vinni, csak nem eltaláltam? :D
2014. júl. 4. 10:13
 8/22 anonim ***** válasza:

Nagyon nem :D

2 diplomám van (az ország legjobb gazdasági és jogi egyetemén végeztem) és 3 felsőfokú nyelvvizsgám.

Én csak látom, hogy ismerőseim (volt osztálytársak), akik szintén a kérdezőéhez hasonló eredményekkel jelentkeztek olyan főiskolákra, amikről korábban még nem is hallottam (mondjuk ezt a FOSZ-t sem tudom micsoda), hol tartanak és mit csinálnak manapság. Valamint látom azt is, hogy hol tartanak azok az ismerőseim, akik racionálisak voltak, nem mellesleg legalább magukhoz őszinték és inkább kitanultak egy szakmát. ;)

2014. júl. 4. 10:20
 9/22 anonim ***** válasza:
Abban az esetben, hogyha két diplomád van és 3 nyelvvizsgád elnézést kérek, de az én szerény véleményem ezt megcáfolja, de ez legyen az én problémám! Gondolom, te ezek alapján kitűnő voltál szinte mindenből. Jól gondolom?
2014. júl. 4. 10:24
 10/22 anonim ***** válasza:
Mellesleg a FOSZ, az Felsőoktatási SZakképézést jelent ami 2 éves és nem ad diplomát csak egy "szakmát" viszont tovább lehet orientálódni a diploma megszerzése érdekében.
2014. júl. 4. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!