Továbbtanulási probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érettségi elött állok és nagyon tanácstalan vagyok tovább tanulással kapcsolatba , az biztos hogy informatikát szeretnék tanulni. Az egyetlen probléma hogy időhiány miatt nem igazán vagyok jó tanuló , úgy 2-3as tanuló vagyok ami megy az az angol és az info 4-5. De pl egy info-s fősulihoz már szükség lenne legalább 3+ os átlagra ami nekem nincs és nem is lesz meg. Az lenne a kérésem hogyha volt valaki ugyanilyen helyzetbe hogy oldotta meg vagy talált-e megoldást? ÉS hogyha tudtok olyan főiskolát ahova nem kell annyira nagy átlag de mégis olyan tudást biztosítanak amivel találok munkát és olyan fizetést amiből megélek , akkor kérlek írjatok. ui: tudom hogy az érettségi eredménye számít de ezzel az átlaggal nem fűzők sok reményeket az érettségihez. Előre is köszönöm a válaszotokat és elnézést ha érthetetlen a kérdés/kérés mentségemre szolgáljon hogy most volt időm géphez ülni és fáradt vagyok.

2010. jan. 5. 21:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Érettségit írd meg jól. Info szakra egyáltalán nem magas a pont...
2010. jan. 5. 21:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Az érettségi sokkal könnyebb, mint gondolnád (minden tárgyból), szóval nyugodtan reménykedj! :D

Ilyen átlaggal nyilván nem a BME-t kell megcélozni, de mondjuk a BMF esélyes lehet. Oda nem kell olyan pengének lenni, és a suli sem olyan rossz.

2010. jan. 5. 21:16
 3/3 anonim válasza:

Szia! Nézd meg h hol vannak informatika szakok, azt is nézd meg h melyik érettségi tárgy a követelmény, mert a pontszámítás szerint lehet duplázni azt az érettségi tantárgyat amit az egyetem/főiskola kér. Legtöbb helyen az idegennyelv is számít, ha angolból meg infoból jó vagy akkor hajts rá az érettségire és ennek a kettőnek a pontjait duplázod és ha jól sikerült lehet felvesznek ahova menni szeretnél. Amúgy a felvételi tájékoztató hasznos mert leírja a pontszámítást és egyes szakok követelményeit.

Én is így csinálom 2re ráhajtok ami kell és azt pengén megtanulnom, nem kell mind az 5 tantárgyon görcsölni :D

2010. jan. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!