Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van egy szabad évem. Mit...

Macy@ kérdése:

Van egy szabad évem. Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Sziasztok! nem fognak felvenni arra a három fősulira/egyetemre, amiket megjelöltem. Ez biztos, mert eléggé eltoltam az érettségiket. Nem is olyan nagy baj, mert találtam mást, ami szintén nagyon tetszik és arra biztosan felvennének újraérettségizés nélkül is. Nem vagyok évvesztes, tehát igazából most ajándékba kaptam egy évet. Van ötletetek,hogy mit kezdjek vele? Tervben van mindenképpen a nyelvvizsga. Szeretnék az egészségemért is tenni, ezért arra gondoltam, hogy eljárok futni. Meg persze most nyáron, amíg tudok elmegyek diákmunkára. Más ötletek? :)

2014. jún. 23. 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Nyelvtanulás, számítógépes képzés(ha az alapok mennek, akkor 1 év alatt el lehet végezni bármilyen programozós gyorstalpalót, PHP,C#,CSS, szövegszerkesztés, adatbáziskezelés, akármi)

Az egészséged érdekében meg eljárnék futni, kondizni(pláne most nyáron), ha pedig úgy érzed, hogy effektíve baj van vele, akkor elmennék egy alapos, mindenre kiterjedő kivizsgálásra... már magánban is van ilyen, asszem menedzserszűrésnek mondják...

2014. jún. 23. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

én tuti elhúznék külföldre, akárhova... még a nyelvet is könnyebben tanulnád anyanyelvi környezetben.

ha szereted a gyerekeket lehetnél au pair, vagy menjél ki dolgozni hajóra, vagy animátornak

2014. jún. 23. 17:30
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
Azon még nem gondolkoztál, hogy futkosás, és lébecolás helyett, inkább dolgozni kellene legalább addig is, hogy ne a szüleidnek kelljen eltartaniuk?
2014. jún. 23. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hova jelentkeztél?

Nem akarsz oda jövőre még egyszer jelentkezni?

2014. jún. 23. 19:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hova jelentkeztél egyébként?

Mit toltál el az érettségin?

2014. jún. 23. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ajánlom az EVS programot, 1 év alatt tuti megtanulsz két nyelvet vele, amúgy meg életre szóló élmény.

Olvass utána ha érdekel

2014. jún. 24. 11:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Gondoltam rá, hogy esetleg külföldön keresek valami munkát. Tényleg jót tenne a nyelvtudásomnak és élménynek sem lenne utolsó! :)

Futkosásról és lébecolásról szó sincs, mert ahogy írtam a kérdésem alatt, szeretnék a nyáron (amíg diákmunkát vállalhatok) diákmunkára jelentkezni. Ha nincs más,akkor a címerezéstől sem riadok vissza. :) Persze, amint jön az október, már nem mehetek diákként dolgozni, akkor keresek mást...

Először gyógypedagógiára jelentkeztem, és biztos vagyok benne, hogy nem vesznek fel, se idén se jövőre. Biológia és magyar kell oda. Az írásbelim nem lett rossz, azzal még felvettek volna, de a szóbelivel nagyon elszúrtam mindent. Viszont nem rég rátaláltam a szülésznőre, és nagyon megtetszett. Oda a mostani pontjaim is elérik a szintet, sőt, ha nyelvvizsgám is lesz, akkor csak még több pontom lesz. Ha keresztfélévesen meghirdetik, akkor talán jelentkezek, de sajnos nem fűzök hozzá túl sok reményt, hogy így legyen.

Az EVS programról még nem hallottam, de köszönöm a válaszodat, utána fogok nézni! :)

2014. jún. 25. 22:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Gondolom erre gondol a válasszadó(én nem ismertem, de mondom segítek Neked és másoknak is azzal, hogy adok pár linket ahol akinek van angoltudása - most nem azért, hogy felvágjak, de akinek nincs, az ki se menjen, és még csak a gondolatát se forgassa a fejében- az itt tud utánanézni az EVS-nek(EVS programnak) magyarul:

[link]

[link]

[link]

és itt angolul:

[link]

2014. jún. 25. 22:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a saját és mások nevében is! :) kedves tőled!
2014. jún. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!