Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek, ha nem elég a...

Mit tegyek, ha nem elég a pontszámom?

Figyelt kérdés

Mindenképpen szeretnék anglisztikát tanulni és lehetőleg Budapesten. De úgy néz ki, hogy nem elég a pontszámom. Ettől függetlenül jelentkezek, hátha mégis összejön, mert nem tudni, hogy idén milyenek lesznek a pontszámok.

De ha mégsem jön össze, mit tehetek? Hogy tudok pontszámot szerezni? Muszály anglisztikát tanulnom, fordító (esetleg tolmács) és feliratozó szeretnék lenni.

2010. jan. 4. 13:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Kezdd el költségtérítésesen diákhitelből,és ha jók a féléves eredményeid,akkor átmehetsz 2.félévtől államira.
2010. jan. 4. 13:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Ahogy ezt álmodban elképzeled...

Vegyél csak fel diákhitelt, és fizesd majd évekig. Jahh szerintem is megéri.

Az meg nem csak úgy van, hogy átmegyek támogatottra...

2010. jan. 4. 14:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:07

Tényleg nem úgy van az. Én költségesen kezdtem az egyetemet és nem vesznek csak úgy át. Én azt csináltam hogy 2 félévet kifizettem és egy új felvételi eljárásban már felvettek. Azokat a tárgyakat meg elfogadtattam amik meglettek a kölcségtérítésés időszakomban.

2010. jan. 4. 14:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Egy új felvételi eljárásban már meg is lett a pontod? Vagy javítottál?
2010. jan. 4. 14:44
 5/13 anonim ***** válasza:

Halassz egy évet és csinál nyelvvizsgát/írd újra az érettségit/tegyél emeltszintűt:)

Vagy amit vki javasolt, kezd el költségesen (ha ki tudjátok fizetni) és következő időszakban jelentkezz újra...de akkor is kell vmit csinálnod, h több pontod legyen.

Diákhitelt én sem javaslom...és költségesről se vesznek csak úgy át finanszírozottra...

2010. jan. 4. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerezz plusz pontokat. Nálunk a PTE-n asszem kell amúgy is emelt érettségi angolból az anglisztika szakra, nem tudom hogy a többinél hogy van. Az már eleve plusz pont. Nyelvvizsga is plusz pont. Amúgy mennyi volt a tavalyi ponthatár és neked mennyi pontod lenne becslésed szerint? Az érettségi pontjaidat még úgysem tudhatod, szóval szerintem tanulj rá rendesen, és akkor ha még pluszt is szerzel hozzá, akkor nem lesz nagy gáz.
2010. jan. 4. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:

ma 14:44

Nem sikerült a technikusom és a pótban meglett és igy vittem a plusz pontot. De amikor új felvételi eljárásban jelentkeztem akkor lejjebb ment a felvételi ponthatár és simán felvettek.

2010. jan. 4. 15:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Értem. Egyetem mellett, ha ilyen nagyobb ponthatáros szakra gondolok, (420-440) akkor feljebb lehet tornászni a %-ot ilyen 90% fölé?
2010. jan. 4. 15:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Már rég leérettségiztem. 21 éves vagyok és egy gyárban dolgozok... Most készülök emelt érettségit és középfokú nyelvvizsgát tenni. (Úgy tudom lehet utólag módosítani a jelentkezést, elvégre az érettségizők se tudják előre az eredményt).

Úgy számoltam a ponsztámot hogy emelt angolra beirtam 85%-ot és beirtam az angol középfokú nyelvvizsgát is, és úgy van 306 pontom. Igen gyenge. ELTE-n 2009-ben valami 398 vagy ilyesmi volt és most még több lesz.

De a többi suli is ekörül van.

Valaki azt mondta, hogy OKJ-s tanfolyamra adnak 30 pontot.

Minden egyes lehetőség érdekel, amivel pluszpontot lehet szerezni.

Gondoltam rá, hogy kimegyek angliába dolgozni a következő felvételiig, mert valószínű most nem vesznek fel (de azért megpróbálom), de van egyáltalán korhatár a nappali tagozatra?

Bár nagyon úgy néz ki, hogy semmi esélyem.

2010. jan. 4. 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod hogy ugyanabból a tantárgyból esetedben angolból nem kaphatod meg a középfokú nyelvvizsgáért ÉS az emelt szintű érettségiért is a pluszpontot?! Amúgy szerintem is jobb lenne újraérettségizned más tárgyakból is.
2010. jan. 4. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!