Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tehetek, ha nem elég a...

Mit tehetek, ha nem elég a pontszámom?

Figyelt kérdés
Idén fogok érettségizni, és nagyon tartok attól, hogy nem lesz elég a pontszámom ahhoz, hogy bekerüljek a választott szakra. Milyen lehetőségeim vannak eztán? Hogyan lehet a nyelvvizsgán, és az OKJ-s képzéseken túl felturbózni a már egyszer megszerzett pontszámokat?
2010. szept. 2. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Újra tudsz érettségizni, de az már fizetős.
2010. szept. 2. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
Nem kell mindenkinek egyetemre menni!
2010. szept. 2. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem azért, de szerintem ha nem elég a pontszámod az adott szakra, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy oda való. Tényleg nem értem, miért akar mindenki egyetemre menni, megy a diplomadömping ezerrel, miközben két kézzel kapkodnak a szakmunkások után...

Ha annyira szeretnél bekerülni az adott szakra, akkor tanulj. Ennyire egyszerű. 463 pontom lett azzal, hogy volt egy nyelvvizsgám és egy emelt szintű érettségim. Nem vagyok se olimpia bajnok, se OKTV helyezett, gyermekem sincs, mégis összejött. Tanulj.

2010. szept. 2. 19:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Természetesen teszek is azért, hogy sikerüljön a célom, nemcsak várom, hogy a számba repüljön a sült galamb. Ugyanakkor olyan a természetem, hogy szeretem felmérni és mérlegelni a többi lehetőségeimet is, ha nem jön össze az A-terv.
2010. szept. 2. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, utolsó vagyok. Az e-mailedre válaszolva: angolból emeltszintűztem.
2010. szept. 3. 09:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Újraérettségizel:) Vagy csinálsz még egy nyelvvizsgát, vagy még egy emeltet.
2010. szept. 3. 12:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Az a 'gond', hogy angolból követelmény az emelt szintű. Sajnos azonban a pluszpontokat csak egyszer írhatom be, a nyelvvizsgáét így nem.

Újraérettségizni pedig csak emelt szinten lehet, vagy lehet közepen is?

2010. szept. 5. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!