Megéri programtervező informatikusnak tanulni?
Van rá kereslet? Mennyit keresnek és egyáltalán hol lehet ezzel elhelyezkedni? Erre a szakra inkább fiúk jelentkeznek nem?
Bocsi a sok kérdésért. :)
Húúúú... hát nagyon sokan írtatok :)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!
Én azt gondolom, hogy egy humán beállítottságú ember is jól eltudja végezni ezt a szakot.
Mondjuk eleve nem értem, hogy milyen az a humán beállítottságú. Ez csak érdeklődés kérdése. Elő lehet adni egy tárgyat úgy, hogy utálja vagy szeresse az ember. Ha kellőképpen tudja magát motiválni, akkor az ilyen tárgy iránt is tud érdeklődni. Lehet hogy több idő kell, még elsajátítja, meg megtanulja, de azért nem egyszer bebizonyosodott már, hogy a szorgalom sokkal többet számít mint a tehetség.
Ebben a mai helyzetben én inkább vért izzadnék és tanulnék, mintegy olyan idióta szakra menjek mint a jog. Nyugodtan lehet biztatni rá mindenkit, hogy végezze el, majd jön a pofára esés mikor nem talál munkát. Sajnos nem egy jogász ismerősöm van, pontosan jól tudják mi a helyzet. Igazuk is van.
Inkább tanulok, és ha kell akkor szenvedek, mint elcsesszek 5+3 évet és ott álljak munka nélkül. Elvégre azért megyek egyetemre, hogy tanuljak...
Egyik ismerősöm a három év alatt végig kettes volt matekból. Utálta a tárgyat, és nem is ment neki. Egyrészt azért, mert nem tanulta, és nem is érdekelte. Történelemből, meg magyarból végig ötös volt. Majd negyedikre annyira megváltozott, hogy a jövőbeni tervei az informatikához kötődött. Szerette azt a tárgyat, csak a matek miatt nem akart infón tovább menni.
Majd az történt, hogy elkezdett brutálisan tanulni. Nyáron összeszedte magát, keményen dolgozott, és az emelt matek érettségije 86%-os lett. Most egyetemen tanul, programinfón, és igen jó jegyei vannak.
Ezzel csak azt akartam demonstrálni, hogy minden a hozzáálláson, és a szorgalmon múlik...
Még valami. Ha valaki valamit nagyon akar, és tesz is érte valamit, akkor sikerülni fog.
Aki ilyennel áltatja magát, hogy nem értem a matekot, meg nem értem ezt, nem értem azt, meg hülye vagyok hozzá, annak soha az életben nem fog menni... Kitartás és szorgalom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!