Megéri programtervező informatikusnak tanulni?
Van rá kereslet? Mennyit keresnek és egyáltalán hol lehet ezzel elhelyezkedni? Erre a szakra inkább fiúk jelentkeznek nem?
Bocsi a sok kérdésért. :)
Sosem értettem miért lepődnek meg azon az emberek, hogy egyetemen tanulni kell. Ezt a tényt akkora homály övezi, mint a világűrben a fekete lyukakat.
Aki nem tanul, az nyilván ki fog esni. Aki lazán veszi, az is. Aki becsületesen tanul, készül, gyakorol az elfogja tudni végezni.
Ez a gondolkodni tudni kell, nagyjából az összes egyetemi szakra vonatkozik. A jog se úgy működik, hogy benyalja az ember a szabályokat és akkor én tudok mindent. Ott is gondolkodni kell, ott is kell az a kompetencia, ami miatt te egy jó jogász leszel.
A matekkal sincs ez másképp. Ott is rá kell jönni az összefüggésekre, és gyakorolni kell. Én úgy tudtam matekból jól teljesíteni, hogy amit nem értettem azon elgondolkodtam. Gyakoroltam, feladatokat oldottam meg, és megértettem. Az egyértelmű, hogy egyetemen brutálisabb a szint, de aki oda megy az mire számított?
A matek annyiból nehezebb, hogy nem annyira szerves része a mindennapi életnek, mint egy humán tárgy. Azonban azt is el lehet sajátítani, de amíg olyan a felfogás, hogy a matekot érteni kell és nem tanulni, addig ilyen béna lesz mindenki matekból.
Igen ez igaz. Beállítottság kérdése. Egy reálosnak a jog sokkal nehezebb, de ez fordítva is igaz.
Azonban programtervező informatikusnak sokkal nagyobb az esélye, hogy egy jól fizető munkát talál, mint egy jogásznak.
Szerintem ezért csak megéri végigszenvedni azt a néhány évet.
Úgyis az első néhány év a legnehezebb. Ha az ember belerázódik, könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!