Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri programtervező informat...

Megéri programtervező informatikusnak tanulni?

Figyelt kérdés

Van rá kereslet? Mennyit keresnek és egyáltalán hol lehet ezzel elhelyezkedni? Erre a szakra inkább fiúk jelentkeznek nem?

Bocsi a sok kérdésért. :)

2010. jan. 3. 10:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én inkább reál beállítottságúnak tartottam magam, matekból is általában 4-es, 5-ös voltam, de ezen a szakon rendesen betett nekem az analízis meg a lineáris algebrea. Akik a humán tárgyakból jók, azok rendesen el fognak itt vérezni. Szerintem.
2010. jan. 3. 11:43
 12/25 anonim ***** válasza:
#algebra
2010. jan. 3. 11:44
 13/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, én csak jót akarok nektek, nagyon sok évfolyamtársam "halt" meg úgy, hogy ide jött, azt hitte, jé lesz egy kis matek, informatikát fogok tanulni és halálra keresem magam, ez nem így van. Itt megadják a matematikai alapot, 90% matek, 10% infó, régebben még rosszabb volt ez az arány, kicsit változtattak rajta, legalábbis a legelején így van, szakosodásnál lesz kicsit jobb, na de odáig el is kell jutni! Programozni szerintem itt nem fognak megtanítani és ezt nem csak én mondom, mint mondtam itt a matematikai háttér lesz megadva, lesz egy héten, már nem is emlékszetm, legalább 20 ilyen órád, aztán hazamész, szenvedsz vele, hogy megértsd a matekot, azért 20oldal(ez nem nagy mennyiség, csak mondok egy példát) matek elmélet, nem egyenlő 20oldal humánnal, ugyanis a humánt elolvasod és szevasz, ezt megérted, aztán kezded gyakorolni. Aztán ha lesz még erőd (aki nem kocka, annak nem lesz), akkor még programozol, aztán magánélet nem nagyon lesz, persze nem muszáj megtanulni programozni, tudni fogod a matekot, de azzal sokra nem mész, ugyanis a normál matematikusok több matekot tanulnak, őket előbb felveszik, elég sokan mennek sima matematikus képzésre, akik jók matekból és programozni akarnak, hisz mindenki tudja, hogy a matek az alapja, komolyabb helyekre szívesebben is veszik fel matekon belül erre szakosodott matematikusokat. Úgyhogy mivel nekem tök mind1 hány százan esnek ki, én azt tanácsolom(nem kötelező megfogadni) az jöjjön programtervező MATEMATIKUS képzésre(az informatikus sztem kissé megtévesztő, de csak pár éve a bsc miatt van ez a név, aztán sokan kicsit elnézik:D), aki szeretne sokáig matematikát tanulni, ugyanez áll a mérnök-infóra és villamosmérnökre, a többire nincs rálátásom.
2010. jan. 3. 11:45
 14/25 anonim ***** válasza:
hupsz, előző alatt 11.32-est értettem, közben még írtak előttem, csak azért pontosítok.
2010. jan. 3. 11:46
 15/25 anonim ***** válasza:
Ja még valami itt vannak előadások és gyakorlatok, előadás:matek elmélet, gyakorlat: matek gyakorlat, feladatokat oldasz meg, pici programozás van, de az ****, hidegvízre valót nem keresel vele, ha arra alapozol.
2010. jan. 3. 11:50
 16/25 anonim ***** válasza:

Sosem értettem miért lepődnek meg azon az emberek, hogy egyetemen tanulni kell. Ezt a tényt akkora homály övezi, mint a világűrben a fekete lyukakat.

Aki nem tanul, az nyilván ki fog esni. Aki lazán veszi, az is. Aki becsületesen tanul, készül, gyakorol az elfogja tudni végezni.

2010. jan. 3. 15:50
 17/25 anonim ***** válasza:
Hiába tanul valaki, ha egyszerűen ehhez nincs érzéke, és a matekot nem lehet úgy tanulni, mint a jogot pl., ha nincs hozzá érzéked, sokkal többet kell tanulnod, ezt nem lehet 1hónap alatt benyalni, ha nem tudtad szeptembertől vizsgaidőszakig követni, akkor neked meszeltek. Ezért van az, hogy sokaknak az alap matek, amit általános iskolába tanítanak, gondot okoz középiskolában. Csak az egyetemi szint ettől kicsit brutálabb, itt infón is vannak olyan durva mennyiségek, mint jogon, csak mindez a matematika nyelvén, és szerintem a neve megtévesztő, az eredeti neve, a programtervező matematikus, szerintem kifejezőbb volt, mert sokan úgy jönnek ide, hogy nem tudják mit is jelent, ahogy mérnök infóra is etc. Én csak erre próbáltam rávilágítani, nem arra, hogy egyetemen nem kell tanulni, kell, csak míg pl. jogon, bölcsészeten, be tudod vágni, tudod mit kapsz, addig egy reál szakon nem, mert mindig tudnak olyan feladatot adni vizsgán, ami nehezebb, és minden feladathoz máshogy kell neki állni, persze kell a gyakorlás, de itt már nem működik az, ami a középsikolában, hogy"begyakoroltam a másodfokú egyenletet, most már bármilyet kapok meg tudom oldani". Gondolkodni kell tudni! És sajnos, nem bántásból de az a többségnek nem megy túl könnyen.
2010. jan. 3. 16:48
 18/25 anonim ***** válasza:

Ez a gondolkodni tudni kell, nagyjából az összes egyetemi szakra vonatkozik. A jog se úgy működik, hogy benyalja az ember a szabályokat és akkor én tudok mindent. Ott is gondolkodni kell, ott is kell az a kompetencia, ami miatt te egy jó jogász leszel.

A matekkal sincs ez másképp. Ott is rá kell jönni az összefüggésekre, és gyakorolni kell. Én úgy tudtam matekból jól teljesíteni, hogy amit nem értettem azon elgondolkodtam. Gyakoroltam, feladatokat oldottam meg, és megértettem. Az egyértelmű, hogy egyetemen brutálisabb a szint, de aki oda megy az mire számított?

A matek annyiból nehezebb, hogy nem annyira szerves része a mindennapi életnek, mint egy humán tárgy. Azonban azt is el lehet sajátítani, de amíg olyan a felfogás, hogy a matekot érteni kell és nem tanulni, addig ilyen béna lesz mindenki matekból.

2010. jan. 3. 17:17
 19/25 anonim ***** válasza:
Persze jogon is kellene, csak sajnos azért van ilyen sok pocsék jogász, mert az egyetemen nem kérik számon, utána kellene az életben, de azért az effajta kompetencia szerintem kicsit más. És igen, a matekot tanulni kell, de egy humán beállítottságú embernek szerintem sokkal sokkal nehezebb. Szóval a jogot azért el lehet végezni anélkül, hogy valakinek a gondolkodás lenne az erőssége, lásd. a volt osztálytársaim. És én is meglepődöm azon, hogy sokan meglepődnek mennyi a matek, de tényleg így jön ide a többség, akármilyen hihetetlen is. A gondolkodásról/hozzáállásról sokat elmond szerintem, hogy eleve nem tudja mire jelentkezett, és szerintem azért a legtöbb embernek nehézséget okoz egész évben CSAK matekot tanulni, vagy legalábbis "főtárgyként" matekot tanulni, ez a tapasztalatom, nem mondom, hogy mindenkire igaz, de a sz*r általános, és középiskolás tanítási módszer miatt szerintem így van.
2010. jan. 3. 17:22
 20/25 anonim ***** válasza:

Igen ez igaz. Beállítottság kérdése. Egy reálosnak a jog sokkal nehezebb, de ez fordítva is igaz.

Azonban programtervező informatikusnak sokkal nagyobb az esélye, hogy egy jól fizető munkát talál, mint egy jogásznak.

Szerintem ezért csak megéri végigszenvedni azt a néhány évet.

Úgyis az első néhány év a legnehezebb. Ha az ember belerázódik, könnyebb lesz.

2010. jan. 3. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!