Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri programtervező informat...

Megéri programtervező informatikusnak tanulni?

Figyelt kérdés

Van rá kereslet? Mennyit keresnek és egyáltalán hol lehet ezzel elhelyezkedni? Erre a szakra inkább fiúk jelentkeznek nem?

Bocsi a sok kérdésért. :)

2010. jan. 3. 10:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Megéri szerintem. Van is rá kereslet, de nagyon jónak kell lenni! Vagy valami más kell hozzá, nem tudom. Talán fiúnak kellett volna születnem, mert így lányként nem igazán jött össze nekem. Pedig az ELTE-re jártam (amit aztán mégsem végeztem el egyéb okok miatt), van egy programozói felsőfokú OKJ-s végzettségem és másfél éves munkahelyi tapasztalatom programozásban. De hát így jártam.

És igen, sokat lehet keresni vele. És szinte bárhol el lehet helyezkedni, csak akarni kell. (Én már nem akarom.)

2010. jan. 3. 10:54
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Én ott tanulok, igen, inkább fiúk, lányok alig vannak. A szak régi neve: programtervező matematikus. Mellesleg, ez jobban lefedi, hogy mit takar a szak, első két évben szinte csak matek óráid lesznek, gépet nem látsz, papíron kell programozni. Megéri, annak, aki kocka, és csak matematikát szeretne tanulni, a többiekre vár a pokol. Az eredeti progt. matematikus képzésben 90 embert vettek fel és kb 15-en végeztek, most jóval többet, de nem fognak annyival többen végezni, mint amennyivel többet felvesznek, ez azért gondolom sok mindent elmond a nehézségéről. Egyébként az összes többi "hasonló" szakon is igaz, mérnök-infón, ugyanez van, csak egy picit kevesebb matek, helyette fizika, villamosmérnöki ugyanez. Ha van még kérdésed én szívesen válaszolok.
2010. jan. 3. 10:58
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, lemaradt, hogy szintén ELTE-s:)
2010. jan. 3. 11:01
 4/25 anonim ***** válasza:
Első: Te miért nem akarod már?
2010. jan. 3. 11:01
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Talán mert időközben rájöttem, hogy mégsem vagyok olyan kocka, mint ahogy azt tizen pár évvel ezelőtt gondoltam magamról. Amikor érdekelni kezdett a programozás, akkor tényleg minden időmet ezzel töltöttem. Volt, hogy 2 teljes napig programoztam alvás nélkül meg ilyenek, szóval elég fan voltam. Viszont a munkahelyem elég stresszes volt, legalábbis számomra. Valahogy mindig olyan érzésem volt a két másik programozó mellett (fiúk), hogy nem elég jó az, amit csinálok. Kb. egy évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy végleg félreteszem a programozást mint hivatást, és valami másba kezdek.
2010. jan. 3. 11:13
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
De mi az, hogy az első két évben nem lát gépet? Mi már az első félévben is gépen programoztunk C-ben.
2010. jan. 3. 11:15
 7/25 anonim ***** válasza:
Első voltam.
2010. jan. 3. 11:16
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Reál tárgyasok keresettek nagyon. Info, mérnöki dolgokkal jól el lehet helyezkedni, meg keresett is. Ráadásul az informatika az külföldön is ugyan az, nem úgy mint a legtöbb humán tárgyak. (bölcsész, jog)

Engem a jog érdekelt, de hülye leszek oda jelentkezni. Annyira telített minden vele, hogy az hihetetlen.

nem vagyok mazochista, szóval én is valami info szakot fogok megjelölni.

2010. jan. 3. 11:21
 9/25 anonim ***** válasza:
Az alacsony ponthatár miatt is vonzóbbak ezek a szakok.
2010. jan. 3. 11:21
 10/25 anonim ***** válasza:
Az alacsony ponthatár miatt mentek oda? Gondolom mondanom se kell, hogy, ha mindenki így fogja gondolni igencsak magas lesz, + szerintem idén növekedni fog, meg akit a jog érdekelt, szerintem infón meg fog halni, elég ha csak annyit mondok, hogy sok óránk van a matematikusokkal. Jézusom, na az ilyenek esnek ki a leghamarabb.
2010. jan. 3. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!