Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek azok a szakok-szakmák...

Melyek azok a szakok-szakmák amik elég "univerzálisak" ahhoz hogy biztosan lehessen vele karriert csinálni?

Figyelt kérdés
Kereskedelem és Marketing? Emberi erőforrások? Kommunikáció? Mit gondoltok: olyat jó tanulni,ami után "bármerre" lehet menni,vagy inkább egy olyan szakot ahol 1 irány van?
2014. jún. 12. 12:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
a vegyész a biomérnök és a gyógyszerész már nagyon klassz elképzelések és piacképesek...bármelyik jó döntés..pláne ha megy a biosz és a kémia..
2014. jún. 13. 13:45
 12/21 A kérdező kommentje:
nem is tudom,talán azért nem néztem eddig ezeket mert olyan téveszmém volt h oda csak fiúk mennek :)
2014. jún. 13. 13:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mi a véleményed az orvosiról? Mert ha tényleg a bioszt és a kémiát szereted a matekot pedig nem, és karriert akarsz, akkor ez a legjobb lehetőség. Orvosin matek csak nagyon minimális mértékben van.

Továbbá én a helyedben megnézegetném még az agrár képzéseket is, hiszen oda jó még a biosz-kémia. Oda kell matek, de a matekot is meg lehet tanulni.

2014. jún. 13. 14:07
 14/21 anonim ***** válasza:

"nem is tudom,talán azért nem néztem eddig ezeket mert olyan téveszmém volt h oda csak fiúk mennek :)"

Nincs olyan, hogy férfi, vagy női szakma.

2014. jún. 13. 14:08
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézegesd meg az agrár, a műszaki, az orvos és egészségtudomány, és a természettudomány részeket.

2014. jún. 13. 14:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyébként nem értelek kedves kérdező. Tök jó dolgok érdekelnek, kémia, biosz. Erre kiválasztasz három, tipikus butaliba szakot, ahova olyan emberek (főleg nők) járnak, akiket az égvilágon semmi nem érdekel, de el akárják mondani magukról, hogy ők diplomások. Te ne legyél ilyen, tesék valami értelmes szakot választani!
2014. jún. 13. 14:24
 17/21 anonim ***** válasza:

En az orvosit azert nem irtam, mert szerintem oda eleg nagy elhivatottsag kell, es ha a palyavalasztas elott egy evvel nem erzi, hogy orvos akar lenni, akkor nem is erdemes eroltetni.

Agrarral kapcsolatban meg fogalmam sincs milyenek a karrierkilatasok, elhelyezkedesi lehetosegek, de nem rossz otlet az sem.

2014. jún. 13. 14:34
 18/21 anonim ***** válasza:

"En az orvosit azert nem irtam, mert szerintem oda eleg nagy elhivatottsag kell, es ha a palyavalasztas elott egy evvel nem erzi, hogy orvos akar lenni, akkor nem is erdemes eroltetni."

Ez csak részben igaz, én is egy évvel előtte találtam ki, hogy orvos akarok lenni. És eddig bejött a dolog.

2014. jún. 13. 15:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Agrál..nos az nem jó, egyedül az élelmiszermérnök szakban van lehetőség, többivel nincs.
2014. jún. 13. 15:53
 20/21 anonim válasza:

Először is, felejts el mindent amit az eddigiek idehánytak. HR-ben dolgozom, munkaerő-piaci kutatásokat csinálunk rendszeresen. A hiányszakmák közül ami neked szóba jöhet az IDEGEN NYELVEK.

Angolt felsőfokra megtanulod, ÉS hozzá megtanulsz egy másik nyelvet, szintén felsőfokra. Ez pedig lehet német, francia, holland, skandináv nyelvek. Ezekre hatalmas igény van, és senki sem beszéli. Később az orosz fog feljönni, szóval azt is érdemes. Olaszt, spanyolt, portugált, görögöt felejtsd el, ezek már senkinek nem kellenek.

Na de mit érsz a nyelvekkel? Elkezdesz egy call centerben dolgozni vagy ügyfélszolgálaton egy multinál. Fizetés 200 nettónál kezdődik, de ez elég idegtépő meló. Viszont egy-két év után már vezethetsz pár embert, közben a cégnél kitanulhatsz könyvelést, bérszámfejtést, logisztikát, IT-t... ami éppen szükséges lesz a munkádhoz, onnan már nagyon könnyű lesz orientálódni. Szóval mégegyszer: IDEGEN NYELVEK!!!

2014. jún. 20. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!