Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek azok a szakok-szakmák...

Melyek azok a szakok-szakmák amik elég "univerzálisak" ahhoz hogy biztosan lehessen vele karriert csinálni?

Figyelt kérdés
Kereskedelem és Marketing? Emberi erőforrások? Kommunikáció? Mit gondoltok: olyat jó tanulni,ami után "bármerre" lehet menni,vagy inkább egy olyan szakot ahol 1 irány van?
2014. jún. 12. 12:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Olyan nincs amivel biztosan karriert tudsz csinalni. Olyan van amivel konnyebb elhelyezkedni es jol lehet keresni, es azok nem ezek a himihumi szakok.

Mernok, informatikus, ez a ketto ami a legjobban keresett, es nem csak Magyarorszagon, hanem kulfoldon is.

2014. jún. 12. 13:39
 2/21 A kérdező kommentje:

hát,azok nekem pont nem-lány vagyok és nem egy matekzseni.. :(

ha ezeket kihagyjuk akkor mi az ami még jó lehet?

2014. jún. 12. 14:06
 3/21 anonim ***** válasza:

Pont, hogy az ilyen szakokkal nagyon nehéz karriert befutni. "Mindenki" ilyen irányba próbál menni, ennek köszönhetően eléggé felhígul a szakma,csökken a presztízse, eleve úgy fognak ránézni, hogy "na ez is elvégzett egy büfészakot aztán azt hiszi ő már valaki"

Inkább az egyediségre törekedj!

(persze nyilván ha te vagy a legjobb az adott területen, akkor tökmindegy, hogy büfészak, vagy hiányszakma, van esélyed jó karriert befutni)

2014. jún. 12. 15:35
 4/21 anonim ***** válasza:

es ha lany vagy akkor mar nem lehetsz mernok vagy informatikus? :)

Amiket leirtal azok egy resze csak jol hangzo semmit sem ero szak, ami meg jobb abban oriasi a verseny.

De mondok neked egy titkot: olyat tanulj, ami erdekel. Ha nem igy teszed, szarul fogod erezni magad, lehet abba is hagyod az egeszet ido elott.

2014. jún. 12. 15:47
 5/21 anonim ***** válasza:

"Kereskedelem és Marketing? Emberi erőforrások? Kommunikáció?"

Mind a három büfészak.

2014. jún. 12. 16:43
 6/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező egyik általad felvetett szakkal sem könnyű az elhelyezkedés, karrier építés meg pláne nem! Jól írták ezért ezek büfé szakok..

De attól hogy büfé szak a kereskedelem és Marketing meg az emberi erőforrások szakok a gazdasági képzési területhez tartoznak lesz bennük bőven gazdaságmatematika (analízis, lin. algebra, valószínűségszámítás), mikro és makroökonómia, illetve statisztika számvitel...szóval ha nem megy a matek akkor érdekes lesz elvégezned.

2014. jún. 13. 08:34
 7/21 A kérdező kommentje:
3-4-es matekos vagyok.. De akkor mit? Ezek nem,informatika,mérnök nem.. Légyszíves írjatok olyat is amit jó lehet.. van 1 évem még dönteni,így szívesen veszek minden tapasztalatot..
2014. jún. 13. 08:38
 8/21 anonim ***** válasza:

Es mi akadalyoz meg benne hogy megtanuld rendesen a matekot? Ha megy 4esre akkor megy 5osre is csak tobb energiat kell belerakni a dologba.

Sajnos a vilag igy mukodik, aki sikeres akar lenni, annak nincs konnyu ut, nincs surranopalya, mert ha lenne mindenki azt csinalna.

Egyebkent is, mik a celjaid? Hogy kepzeled el magad 20-30-40-50 evesen? A "karriercsinalas" jol hangzik de marhara nem jelent semmi konkretumot.

Ja es a nyelvtanulast se felejtsd ki, felsofoku angol meglegyen mire 18 leszel, hogy az egyetemen ne kelljen ezzel foglalkozni. Nem art hozza egy kozepfoku nemet sem.

2014. jún. 13. 10:30
 9/21 A kérdező kommentje:

angol középfok már megvan.. nem szeretem a matekot ez az igazság.. viszont a kémiát,biológiát szeretem és jól is megy.. a fizika is jól megy,bár nem szeretem annyira.. mivel nem igazán tudom mi is akarok lenni,ezért is írtam ilyen általános szakokat.. mérnökön elgondolkodtam,de melyik? vegyész? biomérnök? most ezeket néztem ezek tetszenének de egy lányt nem néznek ki,elfogadják? esetleg gyógyszerész..

írjatok még bátran minden segítség jól jön..:)

2014. jún. 13. 13:10
 10/21 anonim ***** válasza:

Sok olyan dolgot kell az embernek megtanulni, foleg ha felsooktatasba mesz, ami nem erdekli vagy nem szereti. Ezt el kell fogadni. Nem szereted a matekot? Nem baj, a kutyat nem erdekli hogy szereted vagy nem, ez egy szelekcios szempont, tudni kell es kesz. Lehet hogy aztan az eletben nem fogsz hasznalni a 4 alapmuveleten kivul semmi mast, de most ez alapjan rangsorolnak a versenytarsaiddal szemben.

En a helyedben szepen vegigneznem azokat az egyetemeket, amik szoba johetnek, megneznem a karokat, szakokat, es ami erdekesnek tunik, arrol mindent megprobalnek kideriteni. Ott az internet, minden informaciot megtalasz. Tuti fogsz talalni olyat ami erdekesnek tunik. Muszaki egyetemek kozul en szemely szerint a BME-t, a Miskolci Egyetemet (en oda jartam) es a Gyori Egyetemet ajanlanam.

Nagyon sok lany van mernoki szakokon, es nagyon sok lany dolgozik mernokkent, ugyan miert neznenek ki? Felesegem is gepeszmernok...

Ha szereted a kemiat meg a biologiat, akkor meg nem is ertem miert ilyen himihumi szakok jutottak eszedbe eddig mint a kommunikacio meg marketing.

2014. jún. 13. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!