Orvosira lehet esélyem bekerülni?
A húszas éveim közepén járok, és mostanában gondolkozom azon, hogy érdekelne az orvosi pálya.
Középiskolában nem igazán fordítottam figyelmet a bioszra és kémiára. Mostanra viszont sokkal tudatosabb vagyok, általában a tanulás is jól megy (már van egy alapdiplomám, tehát nagyjából tudom, milyen egy egyetem belülről, és milyen tanulni:))
Szerintetek lehetséges, hogy 25-26 éves fejjel nekivágjak bioszt és kémiát tanulni, és felvételizzek az orvosira?
Mondjuk úgy, hogy én most értem be, és most vagyok ténylegesen a pályaválasztás előtt, kissé megkésve. De annál nagyobb tudatossággal és szívvel-lélekkel tennék a célokért.
Humán beállítottságú vagyok, ezzel együtt vagy ennek ellenére lehet keresnivalóm az orvosin?
Akik orvosira jártok: mennyire nehéz az egyetem, a tanulnivaló emberléptékű, vagy "brutál sokat" kell tanulni? Egy átlagos képességű ember eltudja végezni?
Szerintetek amiket leírtam azok alapján elvetemült ötletnek tűnik (már csak a koromból kiindulva is), vagy lehet akár reális alapja az elképzelésemnek?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm! :)
Én mindenfélét hallok az orvosiról, van aki azt mondja, hogy milyen hihetetlenül kemény, mások meg simán végigcsinálják. Persze ez a relativitás függ az adottságoktól, szorgalomtól stb. Én úgy vagyok vele, hogy a legjobb a legnehezebbre felkészülni, hogy utána ne érjen semmi váratlan. :) Köszönöm #7-es válaszoló a meglátásod. Kicsit megnyugodtam, hogy az orvosira is emberek járnak. ;)
9-es válaszoló: sztem ha valaki elhivatott, akkor nem feltétlenül az éveket fogja nézni. Igen, lehet, hogy a harmincas éveim közepén járnék, mire végzett szakember lennék. Előfordulhat ilyen a világban.
Jelenleg a "jól meggondoltad?" fázisban tartok, pl. ezért is írtam ki a kérdést, hogy tapasztalatokat olvashassak, lássam magam előtt, mi lenne ha...
Amúgy meg az az emberfajta vagyok, aki nem lát lezáratlan dolgokat, hanem lehetőségeket lát az életben. :)
Egyébként attól is nagyon függ a dolog, hogy MIÉRT akarsz orvos lenni.
Ha csak a pénz, meg a dr. miatt akkor el se kezd, mert nem fogod tudni végigcsinálni.
Egyébként szerintem kezd el, aztán az első év után eldöntöd, hogy mi legyen.
Köszönöm a biztatást 13-as válaszoló. :)
A miértre pedig egyszerű a válasz. Hasznosat és jót tenni, mások szolgálatára lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!