Magyar érettségire mennyit tanultatok?
Ha jó tanárod volt és alaposan felkészített - értem ezalatt, hogy változatos szövegeket értőn tudod elolvasni, tudsz különféle kérdésekre válaszolni, illetve szövegeket alkotni a megadott szempontok figyelembevételével, kellő változatos szókinccsel és ismered a szövegalkotás szabályait - akkor nem kell sokat készülnöd a tanórán/házifeladatokon kívül. Esetleg néha önállóan megoldasz egy-egy feladatsort.
Persze, ha minderre nem került sor, akkor egyedül kell, de az pedig egyénenként változik ki mennyire fogékony az irodalomra, ki mennyi idő alatt sajátítja el ezeket a képességeket.
Az írásbelire inkább gyakorlatokkal lehet jól felkészülni, a szóbelire kellenek a tételek, az már jobban mérhető.
Írásbelire egy szót sem:D Ballagás után buli volt, utána meg "másnap":DD De am szerintem pont a magyar az egyetlen olyan érettségi tárgy, ahol az írásbelire nem is igazán lehet felkészülni vagy tanulni.
Viszont szóbelire marha sokat tanultam. Jó párszor átrágtam a tételeket:) De megérte:)
Az írásbelire konkrétan semmit... Ott egy szövegről kell fogalmazást írni, meg szövegértés. Oh, ha jól emlékszem. xD
Szóbelire meg minden tételt megtanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!