Biomérnök? Információkat kérnék!
Minden info. Halgatók véleménye érne a legtöbbet!
Biológushoz nagyon kell az angol, mert az anyagok nagy részét nem fordítják.
Itt is?
Mennyit keres? (belföld, külföld, állami, magán) /konkrét számok, annyitől-eddig/
Az első évben milyen erős a kémia, milyen kémia tantárgyak vannak az első évben?
Mekkora köze van a bioszhoz?
Mitc csinál munka közben?
Mekkroa a szóra az egyetemen, pl.: más szakokhoz képest
SZEGEDi biomérnök suli is jó vagy csak a BME, az igazi?
Tényleg midnen érdekelne, kérlek vedd a fáradtságot és segíts:)
Ajánlom a BME fórumát: [link]
Itt szerintem minden kérdésedet meg tudják válaszolni. Én úgy hallottam, hogy a biomérnök nem annyira biosz, mint amennyire annak tűnik a neve miatt.
2.éves biomérnök hallgató vagyok BME:
A kérdéseid közül csak egyre tudok válaszolni. Nem tudom mihez viszonyítani a kémia erősséget, mert én átmentem belőle, pedig nem érettségiztem kémiából, szóval ha van előképzettséged, nem okozhat óriási gondot. Viszont van mellette egy kémiai számítások nevű tárgy, az keményebb, kb a fele bukik, ha okos vagy az se nehéz, csak túl sok hülyét vesznek fel az alacsony ponthatárok miatt. Itt megtalálod a tárgyakat: [link]
A kar elég komoly, első félév ugyanaz, mint a vegyészmérnököknek, aztán egyre több a biológia (ami érdekes is, és nem nehéz egyelőre, a diák angolul vannak, de ez nem okozhat gondot, mert le van írva magyarul is, így előbb-utóbb tuti megtanulod (nem kérik számon az angol tudást)). Nem akarom elvenni a kedved, de van matek és fizika is, és nem is olyan könnyűek, de valamit valamiért: ha elvégzed biztos munkád lesz, jó fizetéssel, egy olyan terülten ami fejlődik. Nem tudom mi megy Szegeden, de nyilván nem ilyen színvonalú. Szóval ha ezt célzod meg, jól döntesz, csak fel kell kötnöd a gatyát (/szoknyát:)). Egyéb kérdésre is szívesen válaszolok.
Köszönöm!
A 2. válaszolónak üzenném:
Ha lehetséges, akkor beszéljünk privátban, nagy hasznomra lenne a segítsége
pl.: miből készüljek előre? mre hajtsak rá nagyon, h az első évben jó legyek és ne essek ki :-D ? milyen az első évhez kapcsolódó előtanulmányokat végezzek, amit hasznos elovasni, megérteni és képes is rá egy átlagos végzős középsulis? stb. stb
A mail címem elküldöm privát üzenetben, ha az nem jó, Én nemtom fogadni,akkor közzéteszem.
Remélem nem vagyok pofátlan.
/2. válaszolónak/
Remélem ezt még elolvasod...
Sajonos nem fogadja a pm üzeneteket, ismeretlen okok miatt.
A mail címem:
triangelowall@freemail.hu
Ide írj légyszíves... bocs a körülményességért...
Angol nem kell hozzá, viszont egyformán tanítanak és egyformák a tantárgyak az SZTE-n és a BME-n!
Én SZTE-re járok, de nagyon nehéz.
Mindenképp kell előtte egy kémia és egy matek emelt + kell hozzá fizika és biosz előképzettség is rendesen...
Nagyon nagy a szór és nagyon pörgős szak, csak azoknak ajánlom akik tényleg komolyan benne vannak az összes reál tantrágyban.
Itt sok embernek az első 2 hónapban elege lett az egészből pedig " 5 volt bioszból, kémiából, matekból stb."
Jól gondold meg, egy biológus vagy gyógyszerés sokkal könnyebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!