Mi legyen belőlem? Milyen munkát válasszak?
Ha a nyelvek érdekelnek, akkor ajánlom a bölcsészetet. Ott általában egy adott nyelvre szakosodhatsz. Például germanisztika. Német nyelvet tanulnál, német nyelvű kurzusokat vehetnél fel. Átvennéd a német kultúrát, történelmet, földrajzot. Később szakosodhatsz, lehetsz tolmács, fordító. Bár sokan állítják, hogy bölcsészdiplomával nehéz elhelyezkedni. Nyelveket bármilyen szak mellett lehet mondjuk tanulni.
Ha matekból jó vagy, és még érdekel is, akkor a Természettudományi Kar-t ajánlom neked. Sajna azt nem tudom, milyen szakirányok vannak ott, de sok a matekos cucc. Továbbá egyik haverom is erre a karra jár, ő történelem és földrajz szakos. Esetleg egy töri szakot te is bevállalhatnál. Utána ugyanúgy szakosodhatnál. Lehetnél mondjuk régész.
Egyébként még egyetemen is van rá lehetőséged, hogy átmenj máshova. Tehát nem kell attól tartanod, hogy nem találod a helyed :D Esetleg elmehetnél egy pályaválasztási tanácsadóhoz. Annakidején én is voltam egynél, nekem sokat segített a választásban.
Akkor jó, megnyugodtam! :)
Köszi a választ
"De, ha nem csak egy bizonyos nyelv érdekel, hanem mondjuk akár 10-is, akkor mit kéne csinálnom? Egyenként meg kellene tanulnom az összesnek a földrajzát, kultúráját és történelmét is?"
- Akkor alapból elmész nyelvtanfolyamra. Engem is érdekel sok minden, mégsem gondolom, hogy abból kellene megélnem.
Ha viszont érdekelnek a nyelvek általában, tanulhatsz nyelvészetet. Ha a matek az erősséged, az jó alap programozáshoz, matematikai-logikához, mindezzel meg talán lehet valamit kezdeni a számítógépes nyelvészet területén.
Csak egy ötlet.
Ja és Informatikából is jó vagyok.
A kémiát és a fizikát utálom.
És lehet egyetemet és szakiskolát is végezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!