Hova menjek továbbtanulni? Pszichológia, jog, társadalomtudomány, informatika, közgazdaságtan, igazgatásszervező, szociológia?
Nagy vonalakban leírnám, hogy eddig min gondolkoztam, mihez lenne kedvem, de más véleménye is érdekelne, tanácstalan vagyok.
Engem a pszichológia érdekel a legjobban, azt szívesen tanulnám, de Budapesten, az Eltére szerintem nem tudnék bejutni, 420 pontot nem tudom, hogy el tudnék-e érni, az rengeteg! Másrészt az 5 éves, azért az előny, ha a 3. év után el tudom dönteni, hogy hogyan tovább. És nem magánemberként, se nem iskolánál, ovinál szeretnék dolgozni, hanem állami cégnél, ezért szerintem pszichológia szak kilőve, pedig ez érdekel legjobban.
Jogtudomány a Pázmányon: az a baj ezzel is, hogy nem rugalmas, mert 5 éves, és lehet szétunnám magam nemcsak a tanulás közben, de majd az utána lévő munka közben is, túl száraznak találom a jogot, bár ezzel lehet állást találni...
Informatika: engem az infó középszinten érdekel csak, nem tudnám elképzelni, hogy életem hátralevő részét a gép előtt töltsem és az legyen a munkám, max csak mellékállásban...
Közgazdaságtan a Corvinuson: oda állítólag matek kell, na én azt nagyon utálom, de a könnyebb számolásokat elvégezném, és arról fogalmam sincs, hogy ha ezzel elmennék dolgozni, a munkában milyen szintű lenne a matek. De ezzel el lehet helyezkedni a hallottak alapján. Csak nekem alapban a matekkal vannak bajok :D
Pázmány - Igazgatásszervező: Egyrészt ez miben más, mint a közigazgatás? És ha elvégzem a 3 év alapszakot, utána már elmehetek végre dolgozni egy jó munkahelyre?
Elte - Társadalomtudomány vagy Szociológia - Mi a kettő között a különbség? Társadalomtudományra jár az unokatesóm, ő azt mondja, hogy alig van órája, ha van, akkor azon sokszor kimennek terepre. Ez így eddig tök jól hangzik. De minek tudok elhelyezkedni vele? Elég elvégeznem 3 évet? Máshol olyat is olvastam, hogy nem éri meg, nem lehet elhelyezkedni, de akkor kérdem, ezek közül a jogon és matekon kívül minek lehet még menni?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Szerintem ne azt nézed,hogy hova vennének fel persze ez se az utolsó szempot.Hanem , hogy mit szeretnél csinálni.
Példa:
Ha mondjuk tanár szeretnél lenni legyél az.Nem érdekes , hogy nem olyan "menő" mint ,hogy jogász lennél ,de legalább szereted csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!