Megéri az egyetem?
Figyelt kérdés
Én igazából időpazarlásnak érzem és érettségi után valami jó szakmát szeretnék letenni. Attól még hogy nincs diplomám kereshetek jól? Tudom kicsit hülye kérdés de az ismerettségi körömben sokan fősulira/egyetemre mennek hogy mérnökök lesznek stb. Még nemtudom milyen szakmát akarok de külföldön akarom hasznosítani. 16/F2014. márc. 5. 15:26
1/1 anonim válasza:
Előbb akkor azon gondolkodj el, hogy mi akarsz lenni, mit tennél szívesen (amit tudsz is csinálni és azért jövedelmez is, mert valjuk be alvásból elég kevesen tudnak megélni).
Ha meg van, hogy mi akarsz lenni, akkor az már nagyjából be fogja lőni, hogy oda egyetem vagy szakma vezet.
Úgy egyetemre menni hülyeség, hogy "sokat szeretnék keresni". Legtöbbször ezek pont nem fognak sokat keresni, akár jó diplomával sem vagy éppen csak utálni fogják az egészet.
Kell találni a érdekes és jövedelmező közt egy közepet.
Szóval ilyen hozzáállással semmiképpen nem ajánlom az egyetemet és igen bizonyos szakmákkal jól lehet keresni, akár jobban, mint diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!