Mit tanítanak a környezetmérnökin? Mit csinál egy környezetmérnök?
Egyébként itt egy kérdésem, ebben nemcsak én válaszoltam magamnak. :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Mostmár csak azért is elkezdtem keresgélni. Ezt találtam még:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Pont elriasztani akarom az embereket. Bár magam se tudom, miért, nem vagyok empatikus lény. Talán mert jó kiírnom magamból a bánatomat.
Viszont Akvyr, ha nagyon szeretnél segíteni, leírhatnád, neked hogyan sikerült eredményeket elérned. Mert ezt nem tetted meg.
Meg mire jó egy környezetmérnök? Ezt még senkitől se hallottam... De nekem is volt három kérdésem itt GyK-n, amiben ezt kérdeztem, és még vagy 20-30 másoktól, és egyikre se érkezett eredményes válasz... senkitől.
A biomérnökitől az tart vissza, hogy nincs kémiás szak az egész egyetememen, aminek szépen felvenném a BSc alatt a fontos tantárgyait, így mire az MSc-hez érek, nem lenne gondom. Meg úgy egyébként is a kémiatudásom a béka feneke alatt, amiről csak részben tehetek én.
Kérdező, ha ennyire akarsz, akkor gyere erre a szakra. Bár 99%, hogy NEM fogsz tudni a környezetvédelemben dolgozni, ha ezt végzed el, de te tudod.
Nézz utána, mit tanítanak...
A főbb tárgyak, amelyek szerintem szerethetők is, a levegőtisztaság-védelem, zaj-rezgés-sugárzásvédelem, vízminőségvédelem, szennyvíztisztítás, talajvédelem, analitikai kémia, környezeti kémia, hulladékgazdálkodás, energetika.
Ezen kívül van környezetgazdálkodás, környezetgazdaságtan, környezetjog, van minőségirányítás (nálunk van egy általános része, amin megismerkedünk azzal, hogy mi az, másik félévben környezetirányítási rendszerek).
Ezen kívül alapozótárgyak és tölteléktárgyak. Vannak műszaki, "mérnöki" tárgyak, mint fizika, műszaki rajz, nálunk mechanika, de máshol áramlástant láttam mintatantervben. Ezen kívül van infó, kommunikáció, közgazdaságtan, hogy ne legyünk műveletlenek.
Láthatod, az egész egy nagy katyvasz.
Lefogadom, most nem tudod, melyik tantárgy mit takar.
Ennek nézz utána.
Meg lehet találni a karok honlapján a tantárgyleírásokat, követelményeket, esetenként igen részletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!