Jogi szakról vmilyen tapasztalatok?
Én már harmadéves vagyok...
Elsőben lényegében (magyar és egyetemes) törit tanul az ember, de nem középiskolai szinten, kibővítve jogi vonatkozásokkal. Mellette van olyan tárgy, ami bevezet a jogba, annak alapjában. Meg persze ekkor tanuljuk a hírhedt római jogot és latint. :) (Egyébként - most lehet hülyének nézni -, de így harmadikban párszor már kívántuk azt barátnőimmel, hogy inkább római jogot tanulnék, mint amit most).
Második éven már jönnek a tételes jogi tantárgyak, pl. büntetőjog, polgári jog, alkotmányjog stb. Szerintem a második év a legkönnyebb, aki évközben készül normálisan a zh-ra, az könnyen le is vizsgázik jó eredménnyel.
Harmadik év... itt már van eljárásjog (polgári perjog, közigazgatási eljárásjog). Ahogy hallottam ez az év a legnehezebb. Ahol én tanulok, idén írni kellett egy 20-25oldalas évfolyamdolgozatot, második félévben pedig szigorlatunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!