Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha villamosmérnöki szakra...

Ha villamosmérnöki szakra szeretnék menni milyen faktot vegyek fel?

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben vagyok, mert humán tantervű osztályba jelentkeztem, de az év végén teljesen eltántorodtam addigi célomtól(tanár), de megtaláltam az életcélom: mozdonyvezető. Előbb azonban szeretnék egy szakmát villamosmérnök vagy villanyszerelő, de úgy tudom, a mérnököket jobban keresik. Ez arra az esetre ha nem lennék mozdonyvezető, akkor az leszek amilyen szakmát megtanultam. Fizikát azt tudom de mi kellene mellé? Fizikából 4es vagyok, matekból 3-4 körül mozgok. Fizikából teljesen oda vagyok az elektromosságért szóval azzal nem lesz gond, és a célomat így vagy úgy, nehezen vagy könnyen, de véghez viszem és mozdonyvezető leszek :D. Köszi a válaszokat! Egy érdeklődő 10.es.
2014. jan. 31. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
pont ez a 2
2014. jan. 31. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Matematika és fizika. Ha van kapacitásod és van programozás az informatika fakton, akkor azt is fel lehetne venni, mert bizony abból is lesz egy pár tárgyad. (nem is annyira kevés)

Amúgy villamosmérnökin a matek elég nehéz szóval arra készülj fel legalább lelkiekben, hogy ha oda bekerülsz, akkor nagyon kell majd tanulnod. (Csak azért mert humán tagozaton 3-4 elég gyér bár persze nem tudom hogy pontosan mi a színvonal ott)

2014. jan. 31. 22:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Vagy lehet inkább érdemesebb gimi után egy OKJ-s tanfolyamon elvégezni egy villanyszerelői képzést mint a mérnökivel küszködni?
2014. jan. 31. 22:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, neked mi a küszködés, ez egyénfüggő.

Én elvégezném,ha lenne hozzá agyam.

Egy matek és fizikafakt. meg nem a világ, főleg ha le is lehet adni, vagy nincs ilyen?

Nem fogsz vele veszíteni, ha szereted, nem kerül pénzbe, meg ki tudja, mikor jön jól.

Én bánom, hogy nem mentem matakfaktra, ha nehéz is volt. TTK-n ugyanúgy jól jött volna, mint GTK-n ...

2014. jan. 31. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezeket nem tudom, hogy hoztad össze. A mérnöki köszönőviszonyban sincs a másik kettővel. Nem hinném, hogy nehéz lenne mozdonyvezetővé válnod. Inkább olyan gond lehet azzal, hogy 10-20 év múlva nem fog kelleni ember olyan pozícióba. Bár a mávot ismerve... ki tudja :D
2014. febr. 1. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!