29 évesen tanári diplomával van értelme felvételizni pszichológia szakra ( levelező )? Nem vagyok túl idős hozzá? Mikor végzek, mekkora hátrányban leszek a 23-25 évesekkel szemben?
Én idén kezdtem, 19 évesen, vannak 40 éves csoporttársaim is. Tanulni szerintem soha nem késő, Mérő László is kétszer annyi idős volt, mint te, amikor úgy döntött, hogy elvégzi a pszichót is a matematikus végzettsége mellé, és ma mekkora neve van, és a pszichológia szakon tanít.
Arra viszont készülj, hogy tényleg nagyon sok tanulás és nagyon sok idő - és azt is tegyük hozzá, hogy nagyon sok pénz, ugyanis sok szakvizsgához előbb el kell végezned 150 óra önismeretet, magyarul terápiára kell járnod egy pszichológushoz, mint kliens, nyilván saját zsebből. Ha ezekre a dolgokra lesz kereted, és van hivatástudat benned, akkor én csak biztatni tudlak. Nem vagy hátrányban egyáltalán, én úgy gondolom.
Még az is lehet, hogy semmi sem lesz belőle, mert csak emelt érettségivel lehet rá jelentkezni, mivel én még a régi rendszerben érettségiztem, nincsen. Van 2 tanári diplomám, nem tudom, ebben a hülye országban miért nincs megoldva a diploma utáni tanulás...
10 éve leérettségiztem mindenből 5-re, most meg érettségizzek újra...jó hogy az oviig nem küldenek vissza.
Ráadásul 5 évig tanultam kb. napi szintem pedagógiát és pszichológiát, 5-re szigorlatoztam belőle. Sz@r ez az ország, minden téren.
"Utolsó: ezt honnan veszed, hogy a legtöbben maguk miatt csinálják? Ez kicsit olyan, mintha most akkor oda a lelki sérültek járnának, amit nem hiszek, hogy ott van a legtöbb.."
Nana, nem mondtam, hogy azért járnak oda, mert pszichológiai gondjuk lenne. Csak szeretnének tanulni a kommunikációról, a lélektanról, amit kiválóan lehet kamatoztatni a mindennapokban, a családban, a munkahelyen..
"10 éve leérettségiztem mindenből 5-re, most meg érettségizzek újra...jó hogy az oviig nem küldenek vissza.
Ráadásul 5 évig tanultam kb. napi szintem pedagógiát és pszichológiát, 5-re szigorlatoztam belőle. Sz@r ez az ország, minden téren."
Ez meg szánalmas, hogy mindenki más hibás, de nem vagy hajlandó 2 rohadt tantárgyból felkészülni annyira, mint amit egy átlagos 18 éves tud.. A flancos diplomáiddal kb 2 nap készülést igényelne, de ehelyett szidjuk az országot meg az oktatási rendszert inkább+++
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!