Emelt töri/magyar? Melyik nehezebb?
A töri sokkal konkrétabb, egyértelműbb, és nem lehet belekötni a tudásba. Nem érhet meglepetés az érettségin, mert egzakt a tudomány maga, és a követelmény is. Én töriből emelteztem, pont ezért. Nekem a töri-magyar szakos töri tanárom mondta, hogy meg ne próbáljam a magyart, hogyha választhatom inkább a törit is (egy másik fix tárgyból emelteztem még, így nem lehetett mindkettő), mert ő magyar tanárként mondja, hogy a magyar emeltre nem lehet teljesen felkészülni.
Persze nekem is vannak ismerőseim, akik tök jól megcsinálták a magyar emeltet, viszont egész végzős évben csak arra tanultak, mindannyian külön felkészítőkre jártak az iskolai fakultáción kívül. Én nem bántam meg, hogy inkább a törit választottam, kevesebb gond volt vele.
Mindenképp az emelt töri :)
Én mindenféle segítség nélkül simán megcsináltam ötösre.
Ekkor én már nem is voltam iskolás, de elő vettem a régi könyveimet, füzeteimet + vettem egy kidolgozott szóbeli érettségis kis könyvet, ezeket nagyon alaposan átnéztem, megtanultam és lám meglett :)
A magyar emeltről nem igazán tudok túl sokat, de azt igen, hogy jó részt a szerencséden múlik, hogy milyen lesz. Nagyon elvont egy tantárgy.
Persze a törivel is sokat kell foglalkozni, de jóval teljesíthetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!