Mi a különbség az Msc képzés és a posztgraduális képzés között?
Két rossz választ kaptál.
posztgraguális képzés:felsőfokú tanulmányok befejezését követően a második, esetleg harmadik diploma, tud. fokozat megszerzésére irányuló képzés
Tehát ez gyűjtőfogalom minden beletartozik amit ez első diploma után tanul valaki és a képzés a már meglévő diplomára épül.
Egyébként a szakirányú továbbképzéseket szokták másoddiplomának hívni. Diplomát ad az ilyen képzés is, de fokozatot nem.
Mesterképzés az a posztgraduális képzés ami magasabb fokozatot ad, mint az alapdiploma.
Doktori képzés is posztgraduális képzés..csak ott a bementeti feltétel a mesterdiploma...
Akkor tényleg nem érted..
posztgraduális képzés MINDEN diploma utáni képzés ami a diplomára épül..
Tehát az MSC egyfajta posztgraduális képzés a 3 félé közül..
Sziasztok!
Ha még nem késő : én kettő posztgraduális képzésben vettem rész.
A képzésed típusánál az egyetem bírja, hogy posztgraduális.
Ez valóban épülhet Bsc (főiskola korábban) vagy MSc (egyetem korábban) diplomája.
Két lehetőség van :
Ha a poszt képzés sima továbbképzes (nincs szigorlat stb) és nincsen kímélve, hogy egyetemi szintű képzés, akkor ha Bsc vel mész, Bsc szintű lesz a poszt, másod diplomád is... Van egy ilyen másoddiplomám nekem is.
A másik eset, hogy egyetemi szintű szakkepzes pl. Szakmérnöki re mész, szigorlatokkal, mindennel... akkor akkor is egyetemi okleveles lesz, ha csak Bsc-vél jelentkeztél (nem ugyanaz, de hasonló egy általános) Msc-hez.
Egy ilyen másoddiplomám is sikert abszolválnom.
Most azt érdeklődöm éppen, hogy ezzel az egyetemi másoddiplomával lehet - e doktori képzésre jelentkezni🙂.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!