Mi a különbség az államilag támogatott, és a fizetős szak között egyetemen?
Illetve a különbség egyértelmű,viszont régebben,mikor keresztanyám jelentkezett,akkor fizetősre járt,és nem vették figyelembe az érettségi eredményét. Manapság most hogy van,mert megoszlanak a vélemények amiket hallottam.
Szeretnék villamosmérnökire menni majd jövőre Miskolcra,de az érettségit matekból eléggé lesz*rtam,hogy így fogalmazzak amikor érettségiztem. Újraérettségin agyaltam eddig,csak érdekelne ez a dolog. Köszi előre is a válaszokat! :)
Elsőt kiegészíteném azzal, hogy a fizetősön nem tud az állam megszivatni tanulmányi szerződéssel. Én mondjuk nem pártolom a külföldre költözést, mert akkor előbb-utóbb nem marad magyar az országban, de a külföldre való ingázást annál inkább támogatom. Hordja csak haza az élelmesebbje a pénzét külföldről, mert itthon 3xannyit ér, plusz akkor értelemszerűen itthon is költi el.
Összegezve: abszolút van létjogosultsága a fizetős képzéseknek is.
nem olyan magas a pontszám a villamosmérnöki államin sem, egyébként ha fizetősre felvesznek, akkor a kövi félévben átvehetnek államira is :)
de persze az újraérettségizés is megoldás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!