Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a különbség az államilag...

Mi a különbség az államilag támogatott, és a fizetős szak között egyetemen?

Figyelt kérdés

Illetve a különbség egyértelmű,viszont régebben,mikor keresztanyám jelentkezett,akkor fizetősre járt,és nem vették figyelembe az érettségi eredményét. Manapság most hogy van,mert megoszlanak a vélemények amiket hallottam.

Szeretnék villamosmérnökire menni majd jövőre Miskolcra,de az érettségit matekból eléggé lesz*rtam,hogy így fogalmazzak amikor érettségiztem. Újraérettségin agyaltam eddig,csak érdekelne ez a dolog. Köszi előre is a válaszokat! :)

2014. jan. 20. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:
97%
A különbség annyi, hogy vagy fizetsz azért, hogy tanulhass, vagy nem. Más különbség nincs.
2014. jan. 20. 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Elsőt kiegészíteném azzal, hogy a fizetősön nem tud az állam megszivatni tanulmányi szerződéssel. Én mondjuk nem pártolom a külföldre költözést, mert akkor előbb-utóbb nem marad magyar az országban, de a külföldre való ingázást annál inkább támogatom. Hordja csak haza az élelmesebbje a pénzét külföldről, mert itthon 3xannyit ér, plusz akkor értelemszerűen itthon is költi el.

Összegezve: abszolút van létjogosultsága a fizetős képzéseknek is.

2014. jan. 20. 18:57
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
Az is fontos szempont, hogy a fizetősöknek sokkal kevesebb lehetőségük van ösztöndíjra, mint az államisoknak.
2014. jan. 20. 19:14
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,tehát akkor marad az,hogy újra érettségizek,ezúttal komolyan véve:)
2014. jan. 20. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:

nem olyan magas a pontszám a villamosmérnöki államin sem, egyébként ha fizetősre felvesznek, akkor a kövi félévben átvehetnek államira is :)

de persze az újraérettségizés is megoldás :)

2014. jan. 20. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!