Esti (nem fizetős vagyis állami) iskolán szeretném letenni az érettségit. Lehetséges? és mi a különbség az esti és a leveleőzi között?
Ne haragudj,de én úgy tudom,hogy az esti és a levelező iskoláknak fizetni kell,hisz ennek az a lényege,hogy bárki aki akar letehesse az érettségit.
Én is estin tettem le(gyorsított módban)állami iskolában.Ahová én jártam az nappal oktatta a diákokat,este meg azokat akik már dolgoztak vagy elmúltak 18 évesek..
Én vagyok megint.Nem tudom,hogy estin nehezebb-e mint nappalin,mivel én estin tettem le..De gondolom annyival könnyebb,hogy nem kell az órákra bejárnod.Volt aki csak vizsgázni jött,és az órákon bent sem volt.Én is csak minden második héten mentem a munkám miatt,és volt tantárgy amire nem is jártam be,mert feleslegesnek tartottam.A vizsgák ugyanúgy zajlottak mint nappalin egy dolgozatírás,vagy felelés..Az nem volt vészes..Az érettségi maga ugyanolyan szigorúan kezelték mint a nappalisoknak.A szóbeli érettségin pedig már nagyon segítőkészek voltak a tanárok,és aki alig tudott valamit abból is kihúzták a kettest...
Írtam,hogy gyorsított módban érettségiztem vagyis 1 évet fél év alatt tettem le..Ez akkor évi 40 ezer forintomba került..De legalább nem kellett 3 évet végig ülnöm..Tudok olyan iskolát is ahol 1 évre 10 ezret kell fizetni.Az nagyon laza(végig puskázhatod az egészet),de a lényeg,hogy az órákon részt vegyél.Lássák az arcodat,ott ezt értékelték nem a tudást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!