Egészségügyi elhelyezkedés? Bővebben lent!
ELTE-n nincs egészségügyi képzés.
Mivel az egészségügy elég tág terület, és nem tudhatom mi érdekel nehéz tanácsot adni.
Itt a felvi hivatalos honlap linkje, ahol az egészségügyi alapképzéseket megtalálod.
sokkal jobb ha magad nézed meg, hogy mi érdekelne igazán. És az sem mellékes hogy hol laksz, mert eü kara van az alábbi egyetemeknek:
Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar
Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar
Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet
Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar
Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar
A diplomás állások nem fizikai hanem szellemi munkák.
Bár nem értem hogyan érted hogy nem nagy fizikai igénybevétel? (Nem kell diplomával raktárt pakolnod a munkakörödben.)
Egészségügyben el lehet helyezkedni, ezzel nincs gond, külföldön és belföldön egyaránt. A legkevésbé piacképen eü diploma az eü szervező, bár én éppen ez vagyok, de ezzel is elhelyezkedtem simán.
Lehetsz gyógytornász, orvosdiagnosztikai analitikus, védőnő, dietetikus, stb..ezek jó foglalkozások mind.
"A diplomás állások nem fizikai hanem szellemi munkák."
Sajnos csak elvileg. Egy diplomás ápoló éppen úgy lapátolja a fecest és emelgeti a beteget, mint a nem diplomás.
Előző hozzászóló, a diplomás ápolókat nem ezért képzik hogy egy segédápoló (még csak nem is okj ápoló) munkáját végezzék. Szóval én nem ismerek olyan diplomást aki segédápolói munkát végezne, pedig kórházban dolgozom.
Ez kb.olyan mintha egy építészmérnök sódert lapátolna a betonkeverőbe.
Köztudott hogy az egészségügy nem egy jól fizetett szféra Magyarországon. Nincsenek hatalmas fizetések. De azért nem annyit keres mint egy bolti eladó, de ilyen összegekre gondolj ettől sokkal többet keres még a kezdő is.
Magán intézmények viszont megfizetik az ilyen végzettségű alkalmazottakat, külföldön meg kifejezetten jól keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!