Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egészségügyi elhelyezkedés?...

Egészségügyi elhelyezkedés? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Sziasztok, egészségügyi szakközépiskolába járok és nagyon tetszik az egészségügy szeretnék is vele foglalkozni, csak egy a gond, hogy nem tudom milyen karra illetve szakra mennyek. Tudnátok segíteni hogy milyen egyetemeket és azon belül milyen szakokat válasszak? pl.: ELTE. Az is érdekelne hogy mikkel lehet jól elhelyezkedni.

2014. jan. 29. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:

ELTE-n nincs egészségügyi képzés.

Mivel az egészségügy elég tág terület, és nem tudhatom mi érdekel nehéz tanácsot adni.

Itt a felvi hivatalos honlap linkje, ahol az egészségügyi alapképzéseket megtalálod.

[link]

sokkal jobb ha magad nézed meg, hogy mi érdekelne igazán. És az sem mellékes hogy hol laksz, mert eü kara van az alábbi egyetemeknek:

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar

Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar

Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar

Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar

2014. jan. 29. 16:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, de ezen belül vannak olyanok amik nem csinálnak nagy fizikai munkát és van rá igény?
2014. jan. 29. 18:33
 3/8 anonim ***** válasza:
2014. jan. 29. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:

A diplomás állások nem fizikai hanem szellemi munkák.

Bár nem értem hogyan érted hogy nem nagy fizikai igénybevétel? (Nem kell diplomával raktárt pakolnod a munkakörödben.)

Egészségügyben el lehet helyezkedni, ezzel nincs gond, külföldön és belföldön egyaránt. A legkevésbé piacképen eü diploma az eü szervező, bár én éppen ez vagyok, de ezzel is elhelyezkedtem simán.

Lehetsz gyógytornász, orvosdiagnosztikai analitikus, védőnő, dietetikus, stb..ezek jó foglalkozások mind.

2014. jan. 29. 20:45
 5/8 anonim ***** válasza:

"A diplomás állások nem fizikai hanem szellemi munkák."

Sajnos csak elvileg. Egy diplomás ápoló éppen úgy lapátolja a fecest és emelgeti a beteget, mint a nem diplomás.

2014. jan. 30. 00:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző hozzászóló, a diplomás ápolókat nem ezért képzik hogy egy segédápoló (még csak nem is okj ápoló) munkáját végezzék. Szóval én nem ismerek olyan diplomást aki segédápolói munkát végezne, pedig kórházban dolgozom.

Ez kb.olyan mintha egy építészmérnök sódert lapátolna a betonkeverőbe.

2014. jan. 30. 16:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazából megfizetik az ilyen diplomával rendelkező embereket itt Magyarországon?
2014. jan. 30. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Köztudott hogy az egészségügy nem egy jól fizetett szféra Magyarországon. Nincsenek hatalmas fizetések. De azért nem annyit keres mint egy bolti eladó, de ilyen összegekre gondolj ettől sokkal többet keres még a kezdő is.

Magán intézmények viszont megfizetik az ilyen végzettségű alkalmazottakat, külföldön meg kifejezetten jól keresnek.

2014. jan. 30. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!