Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulásnál (egyetem,...

Továbbtanulásnál (egyetem, főiskola) van olyan, hogy figyelembe veszik a felvételinél a szakmát?

Figyelt kérdés

Szereztem érettségit, de utána nem egyetemre mentem hanem egy másik középsuliba szakmát szerezni.

Arra lennék kíváncsi, hogy ha a szakmámban szeretnék még tovább fejlődni tanulni, akkor van-e rá lehetőség úgy jelentkezni, hogy az érettségi mellett a szakmámat is figyelembe vegyék.

Egyébként hegesztő szakmáról van szó.

2014. jan. 26. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem olyan nincs hogy a hegesztő szakmádat figyelembe veszik.

eleve a hegesztő képzés okj száma 34 521 06, ami annyit tesz hogy középfokú képesítés, még érettségihez sem kötött a szakma megszerzése!

Felvételinél az okj 54.....(emelt szintű érettségire épülő) vagy okj 55...(szakmai felsőfokú) kezdetű szakképzettségekért jár plusz 24 pont, de ezeknek is ennyi az előnye összesen.

Az hogy szereztél egy kétkezű szakmát az életben jól jöhet majd, de egyetemen semmit sem ér.

2014. jan. 26. 17:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ! +
2014. jan. 27. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!