Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Divat és design szakos egyetem...

Divat és design szakos egyetemek/főiskolák?

Figyelt kérdés
Még nagyon tanácstalan vagyok, nem tudom mi szeretnék lenni. A divat meg a pszichológia érdekel leginkább (igen, tudom hogy két teljesen más szakma) Esetleg tapasztalatot is írhatnátok.:)
2014. jan. 22. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Mind a kettőhöz kevés lesz az, hogy érdekel. Kell az elhivatottság az alkalmasság/ tehetség.

Bőven van még időd gondolkozni, de hidd el, hogy ez a két irány szinte minden fiatal lányt érdekel, mégsem rohangál több száz divattervező Magyarországon, és a folyamatos képzés, tanulás meg korán elveszi a kedvét a pszichológia iránt érdeklődőktől. (7-9 évet tanul alsó hangon sok pszichológus, plusz egész életükben képzik magukat)

2014. jan. 22. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyébként MOME, ha oda felvesznek, akkor az már egy jó kezdet.
2014. jan. 22. 15:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy van még időm gondolkodni ezen, azt sem tudod mennyi idős vagyok. És szerintem elhivatottság minden szakmához szükséges,nem csak ezekhez.
2014. jan. 22. 18:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Van egy ismerősöm, aki úgy tud a divatszakmában dolgozni, hogy egyetemre gazdálkodás és menedzsment szakra járt, ahol volt divatmenedzsment szakirány, szóval gondolom ez kezdetnek jó.
2014. jan. 22. 20:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Abból, hogy: "Még nagyon tanácstalan vagyok."

Ami nem gond, de hidd el tapasztalatból írom, ne kezdj el feleslegesen egy főiskolát/egyetemet, mert x évet elvehet az életedből. Először határozz meg egy célt. Ahhoz pl., hogy pszichológus legyél, még 7-9 évet kell áldoznod az életedből és nem kevés pénzt, ebből az első három év nagyon alapozó képzés, szinte csak elmélet.

Amit a másik válaszadó írt, az nem rossz ötlet.

2014. jan. 22. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Itt vannak divattervező szakok:

MOME

BKF

ModART

VisART

Bár tudtommal az utóbbi 3 fizetős

2014. jan. 22. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!