MOME Design-, és művészetelmélet szak? Bejutási esélyek?
Idén még csak 11.-es vagyok, de nagyjából most körvonalazódott bennem, hogy mégis merre tovább.
Az a problémám, mint szerintem most sokaknak, hogy ha reáltárgyakkal kéne tovább mennem, egy kukoricásban végezném, mint címerező, tehát, légyszíves a "menj inkább mérnöknek" hozzászólásoktól kíméljetek kérlek.
Művészettörténet, magyar, és informatika fakultáción vagyok idén. Az ott tanulóktól, vagy azoktól akik már átestek a felvételin egyszer (vagy akár többször is sajnos, a hallottak alapján), a szak felvételijén milyen elvárások vannak? Elég lehet az amit művészettörténelmen összeszedek (komolyan nyomatják, mivel a sulink egyik fele művészeti, és az ottani diákokkal vagyunk együtt), vagy bújni kéne a suli szakirodalmait?
Ezen kívül persze bármilyen tapasztalatra kíváncsi lennék, nem akarok az utolsó pillanatban készülni rá, ezt most tényleg nagyon akarom.
17/L
Köszönöm szépen, meg is nézem ezeket mindjárt!:)
A nyíltnapos infót meg külön köszönöm!
Nálam ez meg problémás, saját költség kizárt, a diákhitelről meg mindenki tudja, hogy oltári nagy szívás...
Sulinkból tavaly ketten is bekerültek MOME-ra, igaz fotográfiára, de ezért reménykedek, hogy az itt megszrzett tudás elég lehet.
Szia!
Én nemrég érettségiztem, és közben felvételiztem is a MOMÉ-ra. Felvettek elsőre, ugyanúgy design- és művészetelméletre. :)
Az iskolát nagyon megszerettem, a közeg inspiratív és laza, a tanárok többsége azt vallja, hogy velünk akar dolgozni, kilépve a hagyományos tanár-diák hierarchiából.. Rengeteg, mindenféle óra van (a művészetfilozófiától a designelméleten át a tervezőkkel közös kurzusokig).
A felvételiről.. Szerintem nem érdemes fizetősben gondolkozni, drága.. A felvételi maga nekünk két fordulós volt, az elsőn vinni kellett egy választott alkotás dokumentációját, és adott kérdések alapján azt kellett elemezni, majd kaptunk egy másikat, és azt is. A második forduló szóbeli volt, amit én nagyon élveztem.. A tanárok kérdezgettek, de inkább volt beszélgetés, mint vizsgaszituáció.
Nem voltam művészetis, egy vidéki gimnáziumba jártam, és protekciós sem. Leültem és felkészültem. A sima művtöri könyvek mellett ajánlom Gombrichot, designhoz Ernyey Gyula könyveit. Sok sikert! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!