Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan biológia szak, ahol...

Van olyan biológia szak, ahol nem kell szigorlatot tenni egyetlen tárgyból sem?

Figyelt kérdés
Harmadéves biológus hallgató vagyok az ELTE-n és eddig minden tárgyat gond nélkül teljesítettem, de a szigorlattól egyszerűen annyira meg vagyok rémülve, hogy elképzelhetetlennek tartom, hogy sikerüljön. Plusz ezt az egyetemet sem szeretem túlzottan, hogy enyhén fejezzem ki magam.

2014. jan. 8. 14:26
 1/5 A kérdező kommentje:
Elírtam, másodéves vagyok, de ez a 3. félévem.
2014. jan. 8. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
PTE ;)
2014. jan. 12. 10:58
 3/5 polarbeer ***** válasza:

Szia!

Ne félj az állatszigótól, nem nehéz az annyira. :)

Nekem is 4-es lett, csak ki kell fogni a Lőw-Farkas párost, és alaposan kell tudni a praktikumot, meg az állatszervezettan I és II ea anyagát. Tudom, hogy sok, de én gond nélkül teljesítettem kb. 5 nap készüléssel. Neked is menni fog! :)

Amúgy úgy tudom, Pécsett, és Debrecenben nincs szigó, de csak ezért nem éri meg átmenni más szakra. Ha más ok(ok) miatt sem szereted az ELTE-t, akkor persze érdemes morfondírozni, hogy mi itt a gond. Én pl. elkeseredtem, amikor a szerves kémia nem sikerült, így körbejártam a déliben a folyosókat, és megnéztem, ki mit kutat. Elkezdtem egy kutatást, azóta máshogy állok a sulihoz. :)

Ezt javaslom Neked is!

Na, megyek vissza termszént tanulni!

Fel a fejjel, üdv.:

polarbeer

2014. jan. 12. 16:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Sajnos az egyetemmel van a nagyobb gond és azzal, hogy a bioszhoz már egyáltalán nincs is kedvem, nem akarok ezzel foglalkozni, miután végeztem. Ha valamennyire is szeretném, akkor a szigorlattal is úgy lennék, hogy megéri megcsinálni...de így?!

2014. jan. 13. 08:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Ilyenkor még érdemes elgondolkodni, hogy csak 3 féléved ment el, talán jobb lenne váltani másik szakra. Később ez nehezebb lesz, meg kicsúszhatsz a támogatott 12 félévből (ha államin vagy). Itt nem csak a szigorlatok miatti félelemről van szó, ezt nem fogja megoldani az, ha átmész Pécsre. Ugyanúgy utálni fogod a szakot.

Egyébként a szigó laza, Praktikum, és nem érhet baj. A növény meg semmiség, észre sem veszed és már túl is vagy rajta. (Más kérdés, hogy annak idején Zbora' engem piszkosul megizzasztott állaton, de végül 4-es lettem. Nem lehetetlen, alig négy nap tanulás kellett hozzá.)

2014. jan. 13. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!